The Pots Company/Ecopots tovert Kortrijkse Graanmarkt om tot urban jungle

In mei baadt de Kortrijkse Graanmarkt in een oase van groen. The Pots Company, gevestigd op het Evolis Business Park, presenteert er zijn collecties bloempotten en plantenbakken van Ecopots. Daarvoor ging het een samenwerking aan met architecte Marie-Amélie Cnockaert.

Ecopots is een merk dat constant op zoek is naar oplossingen om bloempotten en plantenbakken mooier, praktischer en duurzamer te maken. Sinds het begin worden 100% gerecycleerde materialen ingezet voor hun producten. De inspanningen op vlak van duurzaamheid werden in 2019 bekroond met het label CO2-neutraal, als eerste bedrijf in de sector. Onlangs, medio maart, wist The Pots Company met de recente innovatie Ecopots Venice 2 in Duitsland de zogenaamde prijs ‘DIY Best Product’ in de wacht te slepen.

Naast duurzaamheid hecht het team bij The Pots Company ook bijzonder veel waarde aan innovatie, design en functionaliteit. De productontwikkelaars zijn constant op zoek naar oplossingen om bloempotten en plantenbakken innovatiever te maken. Denk aan modellen met een onzichtbare ophanging, met geïntegreerde wielen, voor maximale plaatsbenutting of om zorgeloos water te kunnen geven. Dankzij een slimme aanpassing in het design van de laatste collectie Ecopots Venice bijvoorbeeld, behoort overbewatering van je planten tot het verleden. Ook esthetiek wordt telkens centraal geplaatst o.m. door de keuze voor tijdloze ontwerpen in natuurlijke kleuren en materialen, geïnspireerd op het minimalisme van de Scandinavische ontwerpfilosofie.

Groene stadsoase
Voor hun presentatie in de KIOSK werden ze door Designregio Kortrijk gematcht met Kortrijks urban architecte Marie-Amélie Cnockaert. Als ontwerper van de publieke ruimte legt zij de nadruk op het vergroenen van de stad wat bijdraagt tot een gezonde leefomgeving.

Voor het KIOSK concept URBAN JUNGLE wil ze de passanten even laten vertragen om de natuur te beleven. Ze wil hiermee de bezoekers inspireren om zelf een urban jungle te creëeren in hun context thuis, zowel op het dak of op het balkon, in de badkamer of in de living.

Voor meer informatie:
The Pots Company NV.
Evolis 100, 8500 Kortrijk, België
Tel.: +32 492 15 00 20
www.thepotscompany.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.