Energie-update: 10 of 100 euro per MWh, het kan allemaal volgens analisten

Afgelopen donderdag werd zowel voor de korte termijn als voor de komende winter de laagste TTF-gasprijs sinds de start van het vulseizoen op 1 april genoteerd. Daarna is de prijs lichtjes gaan stijgen. Zelfs een 'explosie' van de prijs is 'zo weer mogelijk'. Die verwachting spreken sommige analisten uit, terwijl anderen wijzen op een verdere daling van de prijs tot misschien wel 10 euro per megawattuur.

BNR schrijft over die gasprijsverwachtingen. Goldman Sachs en de Boston Consultancy Group sluiten niet uit dat de gasprijs na verdere daling weer kan exploderen tot 'over de 100 euro per megawattuur'. 


De TTF-gasprijs voor een contract 'winter 2023' ligt dinsdagochtend  mei op  54,8 euro per megawattuur. Dat is ruim 18 euro hoger dan het contract voor juni 2023. Klik hier voor vergroting en de meest actuele cijfers. 

Het vullen van de gasopslagen in Nederland gaat te langzaam om de 95% te halen op 1 oktober. Daarop wijst Martien Visser op Twitter. Ten opzichte week 17 werd in week 18 wel harder gevuld, zo blijkt ook uit het Haagse dashboard over gasleveringszekerheid van 4 mei


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.