Weer hogere uitkering uit onbalanspool AgroEnergy

AgroEnergy keert over het jaar 2022 ruim 3 miljoen euro uit aan onbalanspoolvoordeel. AgroEnergy meldt dat klanten met een TradePower-contract bijdragen aan onbalanspooling en profiteren gezamenlijk van dit onbalansresultaat.

“Bij AgroEnergy werken we met groepsvoordelen, een daarvan is onbalanspoolvoordeel. In het kort betekent dit dat we de voordelen die we als groep behalen naar rato uitkeren aan onze klanten. Hierin zijn we uniek en dit blijven we ook doen” zegt Danielle Smout, Hoofd Energielevering bij AgroEnergy.

Vorig jaar keerde AgroEnergy bijna 2 miljoen euro aan onbalanspoolvoordeel aan klanten met een TradePower contract, dit was al fors meer dan de 800.000 euro in het jaar daarvoor.

Het ontstaan van onbalans
Onbalans is het verschil tussen de ingenomen positie en de gerealiseerde afname/productie van elektriciteit per klokkwartier. Tekorten en overschotten die ontstaan door deze onbalans moeten opgevangen worden en hier staat een prijs tegenover: de onbalansprijs. De onbalansprijs voor afname en productie kan in één kwartier verschillen. Deze onbalansprijzen worden door Tennet (landelijk netbeheerder) ingesteld, afhankelijk van de situatie op het net.

Voordeel uit onbalans
Door met alle TradePower klanten een cluster te vormen, maken we met elkaar gebruik van de momenten dat er onbalansprijsverschillen zijn tussen elektriciteit invloeden en afnemen. In een grote groep is er meer ongelijktijdigheid waardoor er meer financieel voordeel behaald wordt. Het resultaat wordt jaarlijks verdeeld onder de klanten die aan dit resultaat hebben bijgedragen.

Voor meer informatie: 
AgroEnergy 
Marten Meesweg 5 
3068 AV Rotterdam 
Tel: 088 895 45 45
info@agro-energy.nl    
www.agro-energy.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.