Plantion in teken van Fairtrade week

Het is bijna Fairtrade week, van 6 – 14 mei is er extra aandacht voor eerlijke handel en het verbeteren van de leef- en werksituatie van miljoenen boeren en werknemers op plantages wereldwijd.

Het is een hele belangrijke week om te laten zien hoe essentieel eerlijke handel is, zo weet Plantion. Steeds meer snijbloemen worden gekweekt in ontwikkelingslanden zoals Ethiopië, Kenia, Tanzania, Zimbabwe en Ecuador. Zo ook de Fairtrade rozen van RosaPlaza. RosaPlaza maakt dagelijks een verschil in de wereld door het telen van de beste kwaliteit rozen op een duurzame en ethische manier.

Via het Fairtrade keurmerk worden arbeiders op de bloemenkwekerijen gesteund op het gebied van arbeidsrechten en –omstandigheden. Het bedrijf van de familie Ammerlaan verkreeg onder andere als eerste kwekerij in Ethiopië de certificaten MPS A (duurzaamheid en milieu) en MPS SQ (sociaal).

RosaPlaza veilt elke dag Fairtrade bloemen op de klok van Plantion. Deze marktplaats staat de komende dagen in het teken van Fairtrade week, met volgende week een speciale Fairtrade presentatie in het restaurant.

bron: Plantion


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.