Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Finse moeders kunnen zich gelukkig prijzen met nieuwe potrozenhoes HPD

Deze Moederdag zal voor Finse moeders feestelijker zijn dan ooit, want bij HPD hebben ze dit jaar namelijk voor het eerst witte potrozenhoes met een strik verwerkt. De bestelling is gedaan bij Koen Pack en afgelopen week is men begonnen met het inhoezen van 35.000 potrozen in vier kleuren: wit, lichtroze, donkerroze en rood. Allemaal voor deze gelegenheid en alleen voor Finland. “Dit is een enorme afzetmarkt”, aldus Pieter Middelkoop, accountmanager en verantwoordelijk voor de marketing bij Vireõ.


Hans de Jong van Koen Pack en Pieter Middelkoop van HPD met de nieuwe witte potrozenhoes met strik.

Op een rondleiding door het 8 ha grote bedrijf aan de Achterweg is o.a. de moderne automatisering te bewonderen. Met diverse robots en camera’s beoordelen zij iedere plant meerdere keren tijdens de teelt. Hierdoor worden de Potrozen exact naar de wens van de klanten afgeleverd. De ene klant wil meer bloei op de plant dan de andere, in Duitsland het liefst nog in de knop. Omdat de planten de hele wereld over gaan, is koeling belangrijk. Een roos stopt met groeien rond de 5-6ºC en om de ruimtes zo koel mogelijk te houden, liggen er op het dak zo’n 2.300 zonnepanelen die een CO2 besparing van meer dan 400.000 kg opleveren. “Dat is mooi meegenomen bij de gestegen kosten voor energie”, zegt Middelkoop.

HPD Potplanten bestaat sinds 1998 en is een afkorting van Hedera Plant, Pouw en W. van Diemen. Onder de overkoepelende naam Vireõ wordt een breed assortiment aan groene planten en het label ‘Favourite Roses’ op de markt gebracht. Ieder jaar worden er meer dan 13 miljoen potrozen gekweekt, alles uit eigen stek. Daarmee zijn zij één van de grootste potrozen producenten van Nederland. Omdat het in de retail om grote aantallen gaat, komen de planten vooral via dit kanaal bij de consument terecht.

In tv-programma’s zoals de Grote Tuinverbouwing en Eigen Huis & Tuin Lekker Leven komen de planten vaak voorbij, Vireõ is al jaren sponsor en probeert hiermee de naambekendheid van het product te promoten.

NB. Koen Pack staat van 13-6-2023 t/m 16-6-2023 op de Retail-fair 2023  bij Vireõ, alwaar de toegevoegde waarde en natuurlijk ook deze hoes te zien zijn.

Voor meer informatie:
Koen Pack BV
De Loetenweg 8
1187 WB  Amstelveen
www.koenpack.com

HPD
Vireõ plant sales
Hoofdweg 13
1424 PC De Kwakel
www.vireo.nl

Publicatiedatum: