Starflor groeit hard en presenteert aanbod op open dag

Tholen - Met de komst van een aantal nieuwe klanten heeft Starflor het aanbod op haar marktplaats recentelijk flink vergroot. Het bedrijf faciliteert kwekers op het gebied van verkoop, fulfillment en een stukje promotie, terwijl het als inkoopplatform voor kopers ook steeds aantrekkelijker wordt. Op de open dagen van afgelopen week bracht men beide groepen bij elkaar.

Het is lekker druk geweest, vertelt accountmanager bij Starflor Hugo van de Koppel, en op donderdag waren de kwekers ook zelf aanwezig. Nieuw bij de club zijn EQR Roses, BIBO Flowers en STEEJO Flowers, Van Rijn Roses en Rutgrink Holland. EQR Roses heeft meer dan 100 ha (premium) rozen in Ecuador en zoekt zelf actief naar nieuwe markten. Met de hortensia’s van BIBO en STEEJO, die gezamenlijk goed zijn voor zo’n 13 ha productie van meer dan 30 soorten, hebben we een mooie aanvulling op de bloemen die ’s winters uit Kenia komen. En met Rutgrink hebben we ons verzekerd van een jaarrond aanbod van eersteklas astilbes, die hij kweekt in zowel Spanje als hier in de Bollenstreek.”

Starflor zelf bestaat langer dan vandaag, maar is vooral in de afgelopen jaren flink gegroeid. Men helpt kwekers met uitpakken, terwijl anderen (m.n. Nederlandse kwekers) alleen gebruik maken van de fijnmazige logistiek en de koppelingen met tal van webshops waarmee het platform verbonden is. Daarnaast biedt men een stukje verkoopbegeleiding aan, zowel op de daghandel als voor de langere termijn.

“Kwekers zien wel wat in deze dienstverlening en kunnen vaak ook wel wat extra hulp gebruiken waar het op zichtbaarheid en promotie aankomt. Waarom ze graag met ons zaken doen is omdat wij geen commissionair zijn: de verkoop geschiedt geheel onder identiteit van de klant en iedere cent die voor zijn stelen betaald wordt is voor hem. We maken dus geen winst op zijn verkoop, we worden betaald op basis van onze dienstverlening.”

Er zit nog meer in vat, want behalve voornoemde drie kwekers hoopt Starflor ook de komende dagen nog twee nieuwe partijen aan te sluiten. Hugo blikt in elk geval terug op een mooie week: “Dit gaan we vaker doen, het is een leuke manier om kopers en klanten samen te brengen en te netwerken.”

Voor meer informatie:
Hugo van de Koppel
Starflor
hugo@starflor.nl
www.starflor.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.