Dekker Chrysanten presenteert Kiku Nova

"Een ware doorbraak binnen de wereld van de chrysant"

Op 20 april presenteerde veredelaar Dekker Chrysanten “Kiku Nova", een compleet nieuw type chrysant dat zich kenmerkt door een aarvormige bloeiwijze, het meervoud aan bloemen per tak en haar lange steellengte van 90 centimeter. Naar eigen zeggen "een ware doorbraak binnen de wereld van de chrysant". Het hoogtepunt van de middag betrof de onthulling van Geisha, het eerste ras uit het Kiku Nova segment dat in week 18 door Dekker Chrysanten zelf op de markt gebracht zal worden.

Dekker Chrysanten heeft in de afgelopen jaren verschillende opvallende nieuwkomers gelanceerd, zoals Euro, Kennedy, Altaj en Topspin, of de meer recent geïntroduceerde variëteiten AAA Peptalk en AAA Bowie, die stuk voor stuk een stempel op de chrysantenwereld hebben weten te drukken.

Een compleet nieuw segment binnen de familie van chrysanten
Met Kiku Nova introduceert Dekker Chrysanten een geheel nieuw type chrysant. "Kiku Nova, wat overigens letterlijk “nieuwe chrysant” betekent, staat voor een compleet segment dat zich kenmerkt door een aarvormige bloeiwijze, een veelvoud aan bloemen per tak en een steellengte van 90 centimeter." Hiermee speelt de Noord-Hollandse veredelaar in op de toenemende vraag naar bloemtypes die onder andere geschikt zijn voor het zogenaamde plukboeket.


Klaas Meijer, inkoper Agora Group.

Geisha
Gelijktijdig met de presentatie van Kiku Nova als overkoepelend segment, werd het eerste Kiku Nova ras aan een exclusieve groep handelaren vertoond. Dit ras, wat onder de naam Geisha op de markt zal worden gebracht, betreft een witte, enkelbloemige en goed verfbare variant en zal vanaf week 18 door de veredelaar zelf op de veilingen van Royal FloraHolland Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg worden aangevoerd. "Met name de aarvormige bloeiwijze en haar uitstekende verfbaarheid werden zeer positief ontvangen door aanwezige handelspartijen."


Japanse sferen.

Japanse “roots”
Zoals de aankleding van het VIP-evenement gisteren overduidelijk liet blijken is Kiku Nova nauw verbonden aan de Japanse cultuur. "Allereerst is “Kiku” de Japanse vertaling voor chrysant, maar ook ademt de volledige huisstijl van Kiku Nova de Oosterse cultuur. Zo betreft het kleurgebruik de herkenbare witte en rode kleur uit de Japanse vlag en is op iedere uiting van Kiku Nova een Japanse Geisha terug te vinden. Verder verwijst het logo van Kiku Nova naar een “Inkan”, een specifieke stempel die naar eeuwenoud gebruik door de Japanse bevolking wordt gebruikt bij het ondertekenen van officiële documenten. Net zo zal de bloemist met Kiku Nova in staat zijn om zijn of haar eigen stempel op ieder bloemwerk te drukken."


Teunis Veenema presenteert het product.

Een welkome aanvulling
Tijdens het evenement presenteerde de Amsterdamse arrangeur Teunis Veenema een aantal bloemwerken waarin Geisha de hoofdrol speelde. Teunis, die een bekendheid is op het gebied van vooruitstrevende bloemwerken, benoemde Kiku Nova als een zeer welkome aanvulling op het bestaande chrysantenassortiment. "Juist dankzij de aarvormige bloeiwijze biedt Kiku Nova een antwoord op de vraag naar bloemen die in het hedendaagse boeket gebruikt worden, zoals het plukboeket of veldboeket."

Vol vertrouwen de toekomst tegemoet
Ondanks dat zal de markt ongetwijfeld moeten wennen aan deze verrassende innovatie, zegt de veredelaar. De aankomende periode zal er dan ook veel aandacht zijn voor het promoten van Kiku Nova als nieuw segment binnen de familie van chrysanten. "Niet alleen richting de handelspartijen, maar ook zeker richting de wereldwijde bloemisten. Met de positieve reacties vanuit het selectieve gezelschap dat het nieuwe type chrysant mocht aanschouwen ziet Dekker Chrysanten de toekomst van Kiku Nova echter met vertrouwen tegemoet."

Voor meer informatie: 
Dekker Chrysanten
www.dekkerchrysanten.com

Voor meer informatie over Kiku Nova: www.kikunova.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.