Nieuwe kas vermindert handmatig werk bij Maelor Forest Nurseries

Door de turnkey miniplugfaciliteit van Bosman Van Zaal wordt het handmatig werk bij het telen van 25 miljoen Sitka Spruce zaailingen bij Maelor Forest Nurseries aanzienlijk verminderd.

Maelor Forest Nurseries teelt hun 25 miljoen Sitka Spruce zaailingen in de miniplug faciliteit in Wrexham, VK, die gebouwd is als een turnkeyproject door Bosman Van Zaal. "Onze miniplug faciliteit bestaat uit drie elementen, namelijk een zaailijn, een overdekt groeigebied en een buitenruimte voor het afharden van de zaailingen. Alle drie de elementen zijn verbonden door een roller-banksysteem, wat het handmatig werk met trays aanzienlijk vermindert", zegt Maelor Forest Nurseries.

Continue stabiele levering en verbetering van kwaliteit en veerkracht
"Onze miniplug faciliteit zal niet alleen zorgen voor een continue en stabiele levering van boomkwekerijproducten, maar ook de kwaliteit en veerkracht tegen de effecten van klimaatverandering verbeteren", vervolgen ze.

Het zaaien begon begin juni 2022, met een miljoen zaden gezaaid in de eerste twee dagen. De tweede zaai-campagne zag meer dan 12 miljoen zaden gezaaid tegen eind juni - deze zijn goed ontkiemd en groeiden verder in de zomer en werden afgelopen herfst in het veld geplant. De zaailingen zullen nog een jaar groeien voordat ze in de winter van 2023/24 aan klanten worden geleverd.

Turnkey foliekas inclusief installaties
Het project omvat een folie overdekte Venlo-type multispangebouw van 25.446 m²; een werkgebied; irrigatie- en elektrische installaties; meer dan 2.000 containers met transportsystemen; een Viscon zaailijn en plug fixers; een BCC meng- en vullijn; en Urbinati en BCC spuitbomen. BCC leverde ook een traywasser. 

Maelor Forest Nurseries
Maelor Forest Nurseries Limited is gevestigd op Fields Farm, Bronington aan de grens van Wales. Ze hebben ook een kwekerij gevestigd in Darnaway, Forres, in de Schotse hooglanden. De kwekerij maakt deel uit van de BSW Group en Binderholz en produceert een uitgebreid assortiment commerciële bosbouw- en inheemse bladsoorten en verkoopt ongeveer 35 miljoen bomen per jaar aan klanten in het VK en Europa.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4 
1432 DG Aalsmeer
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.