Kwartaalomzet bloemen- en plantenexport doet stapje terug

De Nederlandse bloemen- en plantenexport sluit het eerste kwartaal van 2023 af met een exportwaarde van bijna 2 miljard euro. Dit maakt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten bekend op basis van de exportstatistieken van Floridata. De exportwaarde van zowel bloemen als planten kromp met 4%.

“Vooraf waren de inschattingen over het eerste kwartaal behoorlijk negatief, maar dat viel alleszins mee”, meldt Jan van Dam, CEO bij Dutch Flower Group. “Na tien aaneengesloten maanden van krimp, kende maart een plus. Dat biedt perspectief voor de aanloop naar de Moederdagen en andere geefmomenten”, vertelt Matthijs Mesken, directeur van de VGB. Handelaren zijn voorzichtig positief over het verloop van het volgende kwartaal.

In onderstaande geven Jan van Dam (CEO Dutch Flower Group), Matthijs Mesken (directeur VGB) en Wesley van den Berg (manager Floridata) een toelichting op de cijfers. 

bron: VGB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.