Vijf jaar HortiHeroes gevierd met diner en nieuwe samenwerking

Op donderdag 13 april vond in World Horti Center het HortiHeroes Startup Dinner plaats. Een evenement ter ere van het vijfjarig jubileum van HortiHeroes. Tijdens een diner maakten startups, scale-ups, investeerders en gevestigde bedrijven kennis om innovatie in de Food & Flower industrie te versnellen door samenwerking. Dit werd kracht bijgezet met de onthulling van de Startup Wand in World Horti Center én het ondertekenen van het partnership tussen HortiHeroes, Koppert Cress en Division Q. 

HortiHeroes, Koppert Cress & Division Q bundelen de krachten
Te midden van de 85 gasten ondertekenden Rob Baan (namens Koppert Cress en Division Q) en Puck van Holsteijn (HortiHeroes) een partnerschap voor de komende drie jaar. Een krachtenbundeling, waarmee ze de aantrekkingskracht op talent, technologie en partners vergroten. 

Samen slaan de partners al langere tijd de brug tussen de innovaties van startups en scale-ups naar de Food & Flower industrie met focus op een circulaire versketen zonder uitstoot, automatisering en het gezond voeden van de wereldbevolking. Als moederbedrijf van Division Q staat Koppert Cress aan de basis van deze missie. HortiHeroes is trots deze twee ondernemende koploper bedrijven tot hun partners te mogen rekenen.

Rob Baan (Koppert Cress): “We zijn de tweede grootste economie van Nederland en het is aan ons allemaal om dit te laten zien en naar buiten te brengen. Samenwerking is hierin essentieel, daarom zijn we hier bij elkaar vanavond en gaan we het partnership aan met HortiHeroes.”

Onthulling HortiHeroes Startup Wand
Tevens werd tijdens het Startup Dinner de HortiHeroes Startup Wand in World Horti Center onthuld. Op de wand zien de 30.000+ bezoekers per jaar de innovaties van startups en scale-ups die bijdragen aan de Food & Flower industrie.

Fabienne van der Klugt-Gram, Community & Startup Lead HortiHeroes: ”Ik ben super trots op het (inter)nationale innovatie ecosysteem dat we in de afgelopen vijf jaar hebben opgebouwd met HortiHeroes en alle startups, scale-ups en partners. Vandaag tijdens het diner en op de Startup Wall wordt dat ook écht zichtbaar.”

Matches tussen startups en gevestigde bedrijven en investeerders
Het doel van het Startup Dinner was het samenbrengen van startups, scale-ups, investeerders en gevestigde pioniers. Middels een matchmakingproces kregen gasten de kans om elkaar te leren kennen, ervaringen te delen en samenwerking te initiëren.

Na afloop van het diner stonden er 80 matches op de teller, waarbij de oplossingen van startups gekoppeld werden aan de uitdagingen van gevestigde bedrijven. Dit varieerde van verdere kennismaking tot funding of een pilotproject.

HeroFestival 8 juni 2023
In Het lustrumjaar van HortiHeroes staan activiteiten gepland. Na de fieldtrip naar Parijs en het Startup Dinner is het tijd voor het volgende event: het HeroFestival. Deze staat op donderdag 8 juni gepland met een programma samengesteld door RoboCrops en HortiHeroes. Een  samenwerking omdat ze beide op missie zijn om innovatie te versnellen door samenwerking en verbinding.

Foto's: Captured by Lot 

Voor meer informatie:
HortiHeroes
www.hortiheroes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.