Tulpenteler levert bloemen voor bloemenpluktuin Parijs

Snijtulpenkweker Arjan Smit uit Spierdijk (NH) zet samen met zijn medewerkers ruim 20.000 bloemen klaar voor transport naar Frankrijk. In Saint-Denis, op 5 km afstand van hartje Parijs, zullen de tulpen, met bol en al, komend weekend door het publiek gratis te plukken zijn.

Het bestuur van de Parijse voorstad, waar in 2024 de Olympische Spelen gehouden worden, wil met het evenement een vergelijkbare, vrolijke sfeer creëren zoals tijdens de Nationale Tulpendag in Amsterdam. Daar wordt al sinds 2012 door de Nederlandse snijtulpenkwekers een kleurrijke pluktuin aangelegd. De enthousiaste reacties van het publiek op de Hollandse tulpenpracht zorgen ervoor dat er steeds meer internationale vraag naar dergelijke pluktuinen komt bij de initiatiefnemer, stichting Tulpen Promotie Nederland (TPN).

Volgens Smit, voorzitter van TPN, zijn gratis pluktuinen het ultieme promotiemiddel voor de nationale bloem van Nederland. In Antwerpen en San Francisco worden inmiddels vergelijkbare tulpenfeesten georganiseerd en in Milaan en Turijn zijn pluktuinen met in totaal 1 miljoen tulpen die tegen betaling geplukt worden. Voor komend jaar onderzoekt TPN de mogelijkheden voor tulpenevenementen in Duitsland en Groot-Brittannië. Het tulpenseizoen loopt van januari tot en met half mei.

Voor de Franse pluktuin werkt TPN samen met de gemeente Saint-Denis, de Nederlandse ambassade in Parijs en Bloemenbureau Holland. Het voornemen is om ook in 2024, het Olympisch jaar, de pluktuin aan te leggen.

Fotocredit: TPN/VidiPhoto


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.