Recordcijfers Van Leeuwen Buizen Groep in 2022

De Van Leeuwen Buizen Groep sloot 2022 af met recordcijfers in de omzet en nettowinst. De wereldwijde markten en economie werden beïnvloed door oplopende energieprijzen en inflatie alsmede door de uitzonderlijke geopolitieke situatie. De verstoring van aanvoerlijnen leidde opnieuw tot wereldwijd oplopende materiaalprijzen. Het omzetcijfer steeg door een hoog prijsniveau in combinatie met een gunstig voorraadpositief. Tenslotte bood de winstgroei ruimte om te investeren in de onderneming. 

De totale omzet van de Van Leeuwen Buizen Groep bedroeg in 2022 € 1.672 miljoen (2021: € 1.431 miljoen). Het bedrijfsresultaat kwam uit op € 104 miljoen (2021: € 79 miljoen) en het nettoresultaat op € 88 miljoen (2021: € 64 miljoen). De solvabiliteit verbeterde tot 42,9% (2021: 40,7%). De Van Leeuwen Buizen Groep is een internationaal opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen.

Verstoring van de aanvoerlijnen
De verstoring van de aanvoerlijnen resulteerde vooral begin 2022 in oplopende materiaalprijzen in Europa. De marktvraag in onder meer het mechanical engineering-, civil engineering- en hydraulieksegment lag echter op een goed niveau. De meeste Europese distributiebedrijven van Van Leeuwen presteerden goed. Gedurende de tweede helft van 2022 koelde de markt af en daalden de prijzen enigszins.

De Van Leeuwen vestigingen buiten Europa profiteerden later in het jaar van de aantrekkende vraag in het energiesegment. Vestigingen in onder andere Noord-Amerika en Azië boekten projecten. De onderneming in Australië presteerde opnieuw goed.

Investeringen
De winstgroei bood ruimte om wereldwijd te investeren in de modernisering en uitbreiding van magazijnen en kantoren, logistieke en opslagsystemen en het machinepark. Daarnaast investeerde Van Leeuwen in het kader van haar duurzaamheidsstrategie ruim 5 miljoen euro in zonnepanelen op eigen daken, onder meer in Nederland, Duitsland en Roemenië.

De gezonde financiële positie stelt de Van Leeuwen Buizen Groep in staat haar wereldwijde voorraden, in waarde verdubbeld door de hoge prijzen, op peil te houden. Het bedrijf is gepositioneerd om verder te groeien en te investeren in de onderneming.

Peter Rietberg 
Peter Rietberg, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Onder bijzondere marktomstandigheden hebben we wederom records gebroken in zowel omzet als resultaat. We danken dit aan de sterke voorraadpositie en inkoopkracht van ons wereldwijde netwerk. Maar onze teams hebben er, met internationale samenwerking en innovatief ondernemerschap, ook hard voor gewerkt."

"De winstgroei bood kans verder te investeren in ons netwerk, verduurzaming van de bedrijfsvoering, digitalisering van de dienstverlening, en niet in de laatste plaats onze mensen. Dit geeft ons extra slagkracht in de markt.”

Voor meer informatie:
Van Leeuwen Buizen Groep  
Lindtsedijk 120
3336 LE Zwijndrecht
Tel: +31 78 6252525
vlptg@vanleeuwen.nl
www.vanleeuwen.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.