AAB start met nieuwe dienst: EnergieBeheer

De afdeling Energie van AAB geeft sinds jaar en dag klanten binnen de tuinbouwsector vooral op strategisch en tactisch niveau advies. Het advies wordt gevormd aan de hand van belangrijke en relevante thema’s zoals de energietransitie, regulering/compliance en digitalisering en automatisering.

Vanwege het feit dat de ontwikkelingen in de wereld, in Europa en in ons eigen land elkaar steeds sneller opvolgen, helpt AAB haar klanten ook bij ontwikkelen van een visie en strategie met betrekking tot hun toekomstbestendige energievoorzieningen. Maik Rodenrijs. "We zetten de thema’s energie en verduurzaming hoog op de agenda omdat we vinden dat het investeren van tijd en geld in deze thema’s noodzakelijk is voor het voortbestaan van een onderneming. Welke keuze moeten we dit jaar maken om over 10 of 20 jaar nog bestaansrecht te hebben?"


Jaap Vreugdenhil, Maik Rodenrijs en Jelle Enthoven

Flexibiliteit noodzakelijk
De energietransitie en het groeiende aandeel duurzame energie, zorgen voor regelmatige verschuivingen op de energiemarkt. Het geeft een onderneming kansen, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Flexibiliteit is noodzakelijk, weten ze bij AAB. "Met de WKK-installatie, maar ook andere energiebronnen, kan er optimaal ingespeeld worden op deze ontwikkelingen."

Bij AAB weten ze ook als geen ander dat het dagelijks volgen van de energiemarkt tijdrovend is. "We zien en horen bij onze klanten dat er behoefte is aan meer operationele ontzorging. Daar geven we graag gehoor aan. Als aanvullende dienstverlening kan AAB tuinbouwondernemingen ontzorgen middels onze nieuwe dienst ‘EnergieBeheer’. Middels een succesvolle pilot in 2022, hebben we onze dienst verder uitgerold en is het team versterkt met de komst van Jelle Enthoven. Jelle is op 3 april 2023 bij ons gestart en heeft ruime ervaring op dit gebied."

Wat houdt EnergieBeheer in?
Deze dienstverlening focust zich met name op het ontzorgen van klanten. "Geen toezeggingen of beloftes over een hard financieel resultaat, maar gewoon een gezonde APX-strategie om risico’s te beheersen en kansen te benutten. We verzorgen voor onze klanten de APX-biedingen, aan de hand van onze actuele APX-forecast en de verwachte warmtebehoefte van hun bedrijf. Daarbij verzorgen wij de juiste instellingen van de stuurbox. Daarnaast monitoren we over de dag heen of er handmatig moet worden ingegrepen en bieden we wel of niet in op noodvermogen."

Naast deze nieuwe dienst kunnen de AAB-specialisten klanten ook blijvend ontzorgen op strategisch en tactisch niveau. "Bijvoorbeeld aan de hand van onze PowerBI dashboard omgeving, waarin we 365 dagen per jaar realtime uw energiesituatie in beeld brengen."

Voor meer informatie:
Maik Rodenrijs
AAB Nederland
0174 637637
m.rodenrijs@aabnl.nl 
info@aabnl.nl 
www.aabnl.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.