Enquête energieverduurzaming glastuinbouw

Leon van Os, vierdejaars student Tuinbouw & Agribusiness aan Hogeschool Inholland, is zijn afstudeerperiode begonnen bij Samax energieadvies. Voor deze afstudeerperiode voert Leon een onderzoek uit naar de optimale indeling van de energievoorziening in de Nederlandse glastuinbouw. Hiervoor heeft hij een enquête opgesteld om een aantal vragen voor te leggen. Hij richt zich specifiek op de belichte tomatenteelt.  

De afgelopen twee jaar is deze optimale indeling een belangrijk onderwerp geweest in de sector door veranderingen op de energiemarkt. Daarnaast zullen er in het jaar 2025 veranderingen komen op het gebied van regelgeving en belastingen voor de energie in de Nederlandse tuinbouw. Deze veranderingen zijn opgenomen in het Tuinbouw Convenant, dit zal de kosten kunnen verhogen.

Daarnaast zal de uitstoot van de sector steeds verder moeten dalen en uiteindelijk CO2-neutraal worden. De bedoeling is dat het onderzoek meer inzicht in dit onderwerp zal opleveren. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.