Oost-Aziatische boktor blijft een risico

De Oost-Aziatische boktor mag dan "uitgeroeid" zijn na een uitbraak een aantal jaar geleden, maar het risico op meeliften van dit Q-organisme vanuit het buitenland blijft nog altijd aanwezig. Wageningen University & Research neemt om die reden de boktor onder de loep. 


Oost-Aziatische boktor van EPPO, Matteo Maspero

Kennis over Q-organismen en bewustwording van de risico’s is belangrijk. In de sector loopt een project waarin informatieverspreiding en preventie centraal staat. Hieraan werken deze vakorganisaties samen: LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, Tree Centre Opheusden, Treeport Zundert, Greenport Boskoop, Boomteeltstudieclub Horst aan de Maas, handelsorganisatie Anthos, Naktuinbouw, NVWA, Wageningen University & Research, en ondernemers uit de boomteeltregio’s.

In een artikel neemt Wageningen University & Research (WUR) de Oost-Aziatische boktor (Anoplophora chinensis) onder de loep, en tevens de nauw verwante Aziatische boktor (Anoplophora glabripennis). Eerder verscheen een artikel over de Japanse kever (Popillia japonica). En in de komende tijd staat een publicatie gepland van een artikel over de essenprachtkever (Agrilus planipennis) door WUR. 

Bron: LTO Nederland bomen, vaste planten en zomerbloemen

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.