4500 bezoekers op open dag Brightlands in Venlo

Brightlands Campus Greenport Campus heeft op zondag 2 april meer dan 4500 bezoekers kennis laten maken met de campus en zijn innovaties. Tijdens de open dag is er zo'n 21 kilo fruit tot een smoothie gefietst en bijna 70 kinderen hebben zelf een pizza gemaakt. Daarnaast zijn er 225 kleine robots gebouwd en zijn er veel supertasters gespot tijdens de smaaktesten op de campus. 

Volgens Marijn Bouten, manager Marketing en Communicatie van Brightlands in Venlo, hebben de bezoekers zich ondergedompeld in het innovatieve ecosysteem van de campus. “Het is geweldig leuk om zoveel mensen te begroeten op onze open dag. Veel mensen kennen de campus wel van naam, of als het oude Floriade-terrein, maar nu hebben ze zelf kunnen zien, proeven en ervaren wat wij hier iedere dag aan het doen zijn.” 

Campus
De campus was in de ochtend het decor voor de officiële opening van Kom in de Kas, een landelijk evenement waar groenten-, bloemen- en plantentelers in heel Nederland hun bedrijf openstellen voor het publiek. De campus deed met de open dag mee aan het Kom in de Kas-programma. Volgens Jean Aerts, bestuurslid van Glastuinbouw Nederland en voorzitter van de regio Limburg, is de deelname van Brightlands aan Kom in de Kas waardevol.

“Op de campus draait het om gezonde en duurzame voeding. De innovaties die daar ontwikkeld worden, landen snel in de sector. Kortom. Brightlands is voor de tuinbouw in de regio een hele belangrijke partner.” 

Jonge bezoekers
Volgens Marijn was er voor ieder wat wils. “Voor de jonge bezoekertjes waren er kookworkshops van Kokkereli, bij BASF’s vegetable seeds konden ze groentezaden raden en bij Tasty Tom was er een hoofdrol voor de hommels, die ingezet worden voor het bestuiven van onder andere tomaten. Universiteit Maastricht heeft de kinderen gevraagd hoe volgens hen de kas van de toekomst eruit zou moeten zien. Ze zijn nu bezig met de bouw van een nieuwe onderzoeksfaciliteit op het campusterrein en de tekeningen worden verwerkt op de bouwhekken.” 

Volwassenen
Maar ook voor de volwassen bezoekers was er volop te beleven. Zo waren er ieder uur rondleidingen door de Villa Flora en organiseerde campusbewoner Bluehub een Open Brains met startup accelerator BL.INC waarbij de bezoekers uitgedaagd werden om zelf te pitchen. Studenten van Yuverta, Fontys en HAS Green Academy lieten de bezoekers kennismaken met de mini BrightBox: een nieuwe manier van telen zonder daglicht op meerdere lagen.

Bij de AI Academy konden bezoekers zich verdiepen over de toepassingen van kunstmatige intelligentie in alle facetten van het leven en in Brightworks, de werkplaatsomgevingen van de campus konden bezoekers met eigen ogen zien hoe Innoveins seed solutions de coating van zaden gebruikt om hiermee specifieke zaad technologische uitdagingen op te lossen, maar ook het verhaal over het ontstaan en gebruik van plasma bij campusbewoner Blueplasma. 

“We kijken terug op een hele geslaagde dag. De bezoekers hebben echt een kijkje in onze keuken gekregen. Er gebeurt hier enorm veel en dat laten we graag zien.” 

Bron: Brightlands Campus Greenport Campu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.