Montera Techniek realiseert uitgebreide water- en elektrotechnische installaties voor Luiten Kwekerij

In de nieuwbouw van Luiten Kwekerij in Pijnacker heeft Montera Techniek onlangs een uitgebreid pakket aan water- en elektrotechnische installaties gerealiseerd. De nieuwbouw heeft een oppervlakte van ruim 5 hectare en is bestemd voor de teelt van hun mediterrane planten.


Laurens van Es, Project Manager Montera Techniek

Uitgebreide watertechnische ruimte
De nieuwe locatie beschikt over een uitgebreide watertechnische ruimte. Deze ruimte zorgt ervoor dat alle planten de juiste hoeveelheid water krijgen. Dit wordt mede geregeld dankzij de eb- en vloedvloeren, die zich over de gehele oppervlakte van deze kas bevinden. Daarnaast bevat de kas ook een beregeningsinstallatie en padgietinstallatie. Het restwater wordt vervolgens netjes opgevangen. En dubbel gefilterd. Zo wordt zelfs het kleinste beetje vuil uit het water gefilterd.

Elektrotechnische installaties
Elektriciteit is de basis voor de voeding en besturing van de diverse systemen. Daarom zijn de elektrotechnische installaties meer dan belangrijk. Naast de watertechnische ruimte bevindt zich achter een grote schuifdeur het ketelhuis, waarin diverse installaties zijn ondergebracht, waarvan vele van derden zijn en door ons elektrisch zijn aangesloten. In de kas bevinden zich installaties als ventilatie- en schermmotoren.

Zonder licht kom je ook niet ver. Daarom is de bedrijfsruimte, waterruimte en het ketelhuis voorzien van (nood)verlichting. Ook zijn aan de buitenzijde de laaddoks en overhead deuren voorzien van buitenverlichting. Boven de teeltvloeren is de werkverlichting apart schakelbaar zodat tijdens de donkere dagen toch kan worden doorgewerkt. Verschillende toegangsdeuren zijn uitgerust met toegangscontrole die door middel van een toegangscode of tag kan worden geopend.

Computersysteem
Voor de aansturing van alle water- en elektrotechnische installaties is een computersysteem geleverd. De Ridder MultiMa om precies te zijn. Deze wordt bediend met de besturingssoftware genaamd Synopta. Via een dashboard wordt alles bijgehouden. Voor dit alles zijn diverse sensoren en meetkasten geïnstalleerd. Het Meteo Pro weerstation is er één van, en staat op het dak. Het is een essentieel onderdeel om tijdig maatregelen te nemen tegen extreme weersomstandigheden.

Voor meer informatie:
Montera Techniek
www.montera.nl 
info@montera.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.