Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kweker en veredelaar tillen teelt delphinium in Kenia naar hoger plan

Hoe kweek je delphiniums uit de Dewi-serie van topniveau? Kweker Nico Wigchert laat het zien aan de eigenaren en teeltmedewerkers van kwekerij Mau Floral.

Nico Wigchert bezocht de Keniaanse kwekerij samen met Jaap Stelder van Agriom in De Kwakel. De twee bedrijven ontwikkelen samen een uitgebreid assortiment Dewi-rassen voor verschillende klimaatgebieden. “Een aantal van de door ons ontwikkelde Dewi-rassen doen het heel goed onder Keniaanse omstandigheden”, vertelt Jaap Stelder. “Door Keniaanse kwekers in een vroeg stadium technische ondersteuning te bieden, willen we de kwaliteit van het product verhogen.”

De productie van Mau Floral wordt via groothandel Decofresh in Aalsmeer aangeboden. De Dewi-soorten zijn al enige jaren bekend bij klanten omdat ook Blooming Innovations deze uitstekende Delphiniums produceert. Nico Wigchert is eigenaar van kwekerij N.G. Wigchert uit Noordwijkerhout. Veredelaar Agriom in De Kwakel is sinds 2009 actief met de veredeling en selectie van Delphinium.

Voor meer informatie:
Agriom
Achterweg 58a
1424 PR De Kwakel
www.agriom.nl

Publicatiedatum: