eerste aflevering serie 'Bedankt voor de Bloemen!' online

Bloemist Piet van der Burg redt deccenia oude traditie

"Kijk", licht hoogleraar kerkgeschiedenis Paul van Geest toe, "het Vaticaan denkt in eeuwen en doet er dus heel lang over om de beste bloemist aller tijden aan zich te binden. Nou ja en uiteindelijk komen ze dan dus uit bij mijn oude buurman Piet van der Burg."

In de eerste aflevering van 'Bedankt voor de Bloemen!' bezoekt presentator Rutger Hillenaar van RTV Lansingerland Piet van der Burg (77) in zijn woonplaats Berkel en Rodenrijs. Als jongetje van twaalf ging Piet naar het seminarie, maar toen zijn vader ziek was kwam hij thuis en ging in de bloemenzaak om die, in zekere zin, nooit meer te verlaten.

Naast wat achtergrond bij de traditie komt ook Bart Bergman van kwekerij Romanova aan het woord. De kweker levert al dertig jaar bollen, die hij in de weken voor Pasen in bloei trekt. Het gaat dan over zo'n 35.000 bollen, oftewel 1600-1700 kistjes.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.