Crisisupdate: Gasprijs stabiel, geen negatieve stroomprijzen vandaag

Tot aan de winter van 2023/204 ligt de TTF-gasprijs rond de 40 euro per megawattuur. Wie nu voor komende winter koopt, betaalt ongeveer 50 eurocent. Daarin begin deze week weinig verandering. In deze nieuwe, korte crisisupdate zetten we de energieontwikkelingen weer op een rijtje.


De gasprijs voor een aprilcontract op de Title Transfer Facility t/m 27 maart. Dinsdagochtend opende de markt op 42,25 euro per megawattuur. Klik hier voor actuele cijfers.

Na meerdere dagen met uren met een negatieve stroomprijs is dinsdag weer 'normaal', in die zin dat er geen negatieve stroomprijzen genoteerd worden. 

Voor de gasprijs en het vullen van de gasvoorraden is het fijn dat er nog altijd boten met LNG aanmeren. 

Statistici van Eurostat laten zien dat de Europese olie-importafhankelijkheid daalde in 2021. Bekijk alle cijfers hier of klik door voor vergroting van onderstaande grafiek.

Het CDA wil dat Duitsland de kerncentrales in het land openhoudt. CDA-Kamerlid Henri Bontenbal noemt het 'absurd' dat Duitsland in tijden van klimaatcrisis en energieschaarste goedwerkende kerncentrale sluit ten faveure van bruinkoolmijnen, zo schrijft BNR. Kerncentrales spelen een belangrijke rol bij stroomproductie. Vandaag spreekt klimaatminister Jetten met de Duitse bondsminister van Economie en Klimaat Robert Habeck om de kerncentrales open te houden.

En dan tot slot een bericht waarbij je je wenkbrauwen kunt fronsen in het Parool: Rome sluit deal met Amsterdamse afvalverwerking: elke week 900 ton huisvuil per trein naar Nederland (€)


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.