Dümmen Orange verkoopt deel faciliteiten in De Lier aan HouwenPlant

Dümmen Orange heeft een intentieovereenkomst gesloten met anthuriumkweker HouwenPlant voor de verkoop van de faciliteiten aan de Hofzichtlaan in De Lier. Op deze locatie veredelt en vermeerdert Dümmen Orange momenteel zijn anthuriumproducten. Ook worden er finished en semi-finished planten geproduceerd.

beeld: Google Maps

Net als in andere marktsegmenten gaat Dümmen Orange zich in het anthuriumsegment toeleggen op veredeling en vermeerdering. De productie van finished en semi-finished producten wordt overgenomen door HouwenPlant, sinds jaar en dag klant bij de veredelaar.

Om de veredelings- en vermeerderingsactiviteiten in De Lier te kunnen continueren, huurt Dümmen Orange de komende twee jaar de helft van de ruimte terug. Medewerkers op de locatie blijven in dienst van Dümmen Orange.

‘Wij blijven zeker actief in het anthuriumsegment,’ aldus Hugo Noordhoek Hegt, CEO van Dümmen Orange. ‘Alleen verschuift onze focus naar het startmateriaal, dat is onze core business. Gedurende de komende twee jaar gaan we onderzoeken en bepalen waar we onze veredelings- en vermeerderingsactiviteiten in dit segment definitief gaan vestigen. Door nu een deel van de ruimte in De Lier terug te huren, kunnen we de tijd nemen om alle opties goed te onderzoeken en hierover een weloverwogen besluit te nemen.’

Tom van der Houwen, mede-eigenaar van HouwenPlant: ‘Wij hebben dringend behoefte aan uitbreiding van onze productiecapaciteit. Deze locatie in De Lier is goed in te passen in onze productieorganisatie en we zijn blij dat we op deze manier onze ambities met die van Dümmen Orange kunnen combineren.’


Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.com
 
 
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.