Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Klaveren Plant opent deuren nieuwe kas tijdens Kom in de Kas

Hortensiakwekerij Van Klaveren Plant is misschien wel dé duurzaamste hortensiakwekerij van de wereld. Bosman Van Zaal durft die stelling aan. In 2022 is er begonnen met het bouwen van een duurzame kas, waarvoor het bedrijf uit Aalsmeer de watertechnische installaties installeerde en een intern transportsysteem. Deze nieuwe kas is gebouwd naast de hoofdlocatie, ter vervanging van de vorige kas die verderop in de straat stond.

Kom in de Kas
Van Klaveren Plant bestaat sinds 1934 en teelt al meer dan 40 jaar hortensia's in De Kwakel, voor groothandel, hoveniers en particulieren. Maar ook de vermeerdering en veredeling van snijhortensia’s behoort tot de werkzaamheden en dit lijdt vaak tot unieke rassen. Tijdens Kom in de Kas op 1 april openen ze hun deuren. 

Van handbediening naar semiautomatisch systeem
Een belangrijk onderdeel van de nieuwe kas is het container transport systeem. In de vorige kas werden de hortensia’s wel op containers gekweekt, maar dit was nog geen geautomatiseerd proces. De bestaande containers van de vorige locatie zijn meeverhuist en verwerkt op een compleet nieuw systeem. Hiermee is de teelt van hortensia’s in één klap gemoderniseerd en van handbediening naar semiautomatisch gegaan.

Duurzame water technische installaties
Een vereiste was dat het watergebruik op duurzame wijze plaatsvond. Daarom heeft Bosman Van Zaal verschillende water technische installaties geïnstalleerd, die hier rekening mee houden. Zo wordt er bijvoorbeeld voor de irrigatie gebruik gemaakt van eb- en vloedinstallaties op de containers. Deze installatie circuleert het water 100%. Met een zeefbocht wordt het afvoerwater gefilterd. “De kwekerij heeft een watergeefsysteem waar 100% regenwater wordt gebruikt. Bosman Van Zaal heeft dit mede mogelijk gemaakt!” aldus Ard van Klaveren.

Voor meer informatie over het project van Van Klaveren Plant klik hier

Voor meer informatie: 
Bosman Van Zaal
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

 

Van Klaveren Plant
www.vanklaverenplant.nl 

 

Publicatiedatum: