Kwekerij Wesstein werkt met minder veen in substraat

Kwekerij Wesstein is een familiebedrijf dat al meer dan 20 jaar gespecialiseerd is in het telen van 10,5cm Fuchsia’s. Doordat zij vooral fuchsia’s kweken is het hele bedrijf hier op ingericht. Hierdoor kunnen zij zich focussen op kwaliteit en efficiëntie.

Kwekerij Wesstein is constant bezig met verduurzaming. Zo hebben zij eerder dit jaar al een tweede schermdoek geplaatst en eind vorig jaar zijn er ruim 750 zonnepanelen geïnstalleerd.

“Nu werd het ook tijd om met een substraat te gaan werken met minder veen. Zo vangen we twee vliegen in één klap, enerzijds help je het milieu en anderzijds is het een mogelijkheid om je te onderscheiden. Samen met Bram van Paassen van BOL zijn we tot twee mooie mengsels gekomen en doen we proeven met substraat tot 50% aan circulaire grondstoffen. De resultaten zijn erg positief” zegt Johnno Wesstein, mede-eigenaar van Kwekerij Wesstein.

BOL is leverancier van een breed scala aan potgrond en substraten voor de professionele tuinbouw. De substraatleverancier staat telers ook bij met advies.

Voor meer informatie: 
Kwekerij Wesstein
Haakpad 57
3151 XC Hoek van Holland 
www.kwekerijwesstein.nl 


J.C. Bol & Zn. B.V.

Nieuw Oranjekanaal 95
3151 XL Hoek van Holland
+31 (0)174-517300
info@bolpotgrond.nl
www.bolpotgrond.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.