column Luus Hooyman

"Kom maar op met die lente!"

Veilingmeester Luus Hooyman heeft zin in de lente. De bollenvelden beginnen al langzamerhand te kleuren, de vrolijke gele narcissen zijn er als eerste bij. Voor dit lenteseizoen krijgen we een leuk en divers bloemenassortiment voor de klok, het wordt nog lastig kiezen voor de kopers.

Eindelijk, de lente is begonnen en binnenkort opent de Keukenhof haar deuren weer. Terwijl ik door de bollenstreek rijd voel ik dat het voorjaar écht in de lucht zit. Fietsend door de velden hoor ik de vogels volop om mij heen en voel ik de eerste zonnestralen op m’n gezicht. Prachtig die seizoenen in Nederland, vooral de lente! Ik ben wel toe aan iets vrolijks namelijk.

De bolbloemen zijn alweer volop aanwezig in het aanbod voor de klokken en dat gaat prima qua prijsvorming. Alhoewel het deze week wat moeizamer is voor de tulpen die richting het zogenaamde retailsegment gaan. Helaas staan ook de narcissen dit jaar wat onder druk, door meer aanvoer is er meer druk op de prijsvorming. Het seizoen voor de narcissen is kort, zodra de narcissen buiten bloeien neemt het animo om deze bloem te kopen weer wat af blijkt ieder jaar weer. Met name bijzondere bolbloemen blijven stabiel in prijs, klanten zijn immers altijd op zoek naar iets onderscheidend. En zolang de temperaturen niet te hard stijgen komt dat bloemetje of plantje echt wel op tafel. Juist in de lente! Want ik ben niet de enige die de lente in huis wil halen, de consument heeft ook zin in iets vrolijks.

Daarnaast wil de consument in het voorjaar ook naar buiten, genieten van de tuin. We merken het enthousiasme bij onze klanten voor tuinplanten en perkgoed, de aantallen hiervan nemen flink toe op de klok. De violen staan bij de diverse tuincentra in de aanbieding en maken langzaam plaats voor het latere sortiment tuingoed zoals Bellis en Petunia’s. Ook gaan we richting Pasen en dit thema zien we ook terug in het aanbod bloemen en planten. Bijstekers als hazen, eieren en veren sieren het aanbod, vergezeld door de kleuren wit en geel. Ik word er vrolijk, laat die lente nu maar echt beginnen!

Connect to Grow
U bent welkom om aan te voeren of te kopen op de klok! Neem contact op met de klantenservice van Royal FloraHolland: 088 789 89 89 en vraag naar een accountmanager of een veilingmeester. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.