"Hopen op snel duidelijkheid over het warmtetraject Wippolderlaan"

Warmtecoöperatie Wippolderlaan schrijft blij te zijn met de toekenning van de nieuwe subsidie duurzame energie (SDE++) voor de realisatie van het nieuwe aardwarmteproject Wippolderlaan. “De coöperatie hoopt dat de ontwikkelingen voorspoedig verlopen en dat er dit jaar concrete stappen gezet worden”, zegt Ewald de Koning, voorzitter van de warmtecoöperatie. “Het is een spannende tijd, want de coöperatie is bezig met de  onderhandeling over de nieuwe leveringsovereen-komsten voor de kwekers die mee willen doen aan het aardwarmteproject. Als deze gunstig uitpakken voor de leden dan zal er uitleg worden gegeven en de ondernemers worden geïnformeerd. Vervolgens stimuleert de coöperatie dat kwekers mee gaan doen.”

Ewald de Koning, voorzitter van de warmtecoöperatie

Duurzame warmte
Ewald erkent het belang van meer duurzame warmte voor de glastuinbouw. “Er is sinds de energiecrisis duidelijk een verandering gaande als het gaat om het gebruik van fossiele energiebronnen. Ondernemers kiezen voor duurzaam, ook al is de ondernemer dan iets meer geld kwijt op de korte termijn. De samenleving is gebaat bij een stabiele en toekomstbestendige energievoorziening die continuïteit en zekerheid geeft.”

Vertrouwen
De warmtecoöperatie gaat zelf ook meer tijd en energie steken in duurzaamheid en hebben heldere doelen gesteld voor 2030. Mede daarom is Ewald sinds 1 januari is Ewald Manager Innovatie en Duurzaamheid bij Ter Laak. Met betrekking tot het project Wippolderlaan hoopt hij grote stappen te kunnen maken. Een voordeel is dat er al aardwarmteboringen zijn geweest en men daar veel van geleerd heeft, dus heeft hij er alle vertrouwen in.”  

Gezamenlijk duurzaamheidsdoel
Volgens Ewald is het positief dat het warmtenetwerk - naast de glastuinbouw – ook een grotere rol toebedeeld krijgt bij het gasloos maken van woningen. “Ondernemers en bewoners hebben een gezamenlijk duurzaamheidsdoel en dat zal zeker z’n positieve uitwerking hebben. Zeker omdat het Warmtenetwerk Westland steeds verder wordt uitgebreid en er steeds meer mogelijk is. Het is eigenlijk een rijdende trein waarbij men er niet aan ontkomt om er op te springen en mee te doen.”

Bron: Aardwarmtecoöperatie Wippolderlaan


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.