Port of Antwerp-Bruges gaat in zee met Routescanner

Vanaf 21 maart biedt Port of Antwerp-Bruges 'Direct Connections' van Routescanner aan op haar website. Met Routescanner kan een verlader of expediteur op een neutraal platform gemakkelijk mogelijke routes voor zijn containertransporten vinden en met elkaar vergelijken. 'Direct Connections' toont alle beschikbare verbindingen met Antwerpen en Zeebrugge. Het platform kan meteen ook de CO2-uitstoot van het traject berekenen.

Hoe werkt het?
De Direct Connections plug-in van Routescanner vervangt de connectiviteitsplatformen op de Port of Antwerp-Bruges website en zal in de eerste plaats oplossingen via Antwerpen en Zeebrugge tonen. De gebruiker geeft een oorsprong en/of eindbestemming in, en krijgt vervolgens een overzicht van alle beschikbare verbindingen met Port of Antwerp-Bruges, met inbegrip van transittijden, afstanden, modus, CO2-uitstoot en dienstverleners die de route aanbieden.

Routescanner wordt actief en voortdurend gevoed met informatie over transportdiensten in het voor- en achterland en laat de verlader of expediteur ook toe om meteen een offerte te vragen aan de dienstverlener.

Het is een gebruiksvriendelijk bestaand platform dat intussen zeer bekend is in de transportwereld. Zo zijn er wereldwijd al meer dan 10.000 gebruikers actief, die kunnen kiezen uit meer dan 730.000 transportdiensten. ​

Greet Van Wesemael, Mobiliteitsmanager bij Port of Antwerp-Bruges: "Verladers en expediteurs die het platform gebruiken zullen ook oplossingen zien waar ze zelf misschien eerst niet aan gedacht hadden. Voor het achterlandtransport komen alle vervoersmodi in beeld en zijn ze in een handomdraai te vergelijken. Dit moet een push geven aan de modal shift naar duurzamer transport zoals spoorvervoer en binnenvaart."

Globaal netwerk
Omdat het om een universeel platform gaat, moeten transportaanbieders hun gegevens op slechts één plaats ingeven om verladers en expediteurs over de hele wereld te bereiken. Zo zijn er al bijna 200 binnenvaart- & spooroperatoren, shortsea & deepsea rederijen aan boord, en ruim 4500 terminals verbonden.

Chantal Gouka, Managing Director Routescanner: "We zijn ontzettend trots dat Port of Antwerp-Bruges onze Direct Connections oplossing heeft gelanceerd. Als initiatiefnemer van Routescanner, geloof ik erin dat samenwerken aan een wereldwijd inzicht in container transportroutes bijdraagt aan de transparantie, duurzaamheid en efficiëntie van de logistieke sector. Middels Direct Connections wordt het netwerk van en naar Antwerpen-Zeebrugge inzichtelijk gemaakt en zal dit tevens de planning en oriëntatie vereenvoudigen voor hun klanten. Dank voor het vertrouwen en let’s rethink supply chains together!"

Bron: Port of Antwerp-Bruges


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.