Zuurstofgehalte in irrigatiewater verhogen voor een gezondere groei

Door allerlei omstandigheden kan het zuurstofgehalte van irrigatiewater dermate veel dalen, dat het een gezonde plantengroei in de weg staat. Daarom heeft EOD Europe een nieuwe zuurstofgenerator ontwikkeld, de Nanoboost Oxygen Finebubble Generator, die zuurstof toevoegt en het niveau ervan in het irrigatiewater stabiliseert. 

De Nanoboost is een compact apparaat en kan geïntegreerd worden in bestaande irrigatiesystemen. Het haalt de benodigde zuurstof uit de omringende lucht met een moleculaire zeef en daarom heeft het systeem geen aparte toevoer van gecomprimeerde zuurstof nodig. Volgens het bedrijf wordt ongeveer 20% van de gegenereerde zuurstof opgelost en raakt het water tijdelijk oververzadigd. De extra zuurstof wordt in fijne bubbels als gas opgeslagen, waardoor het hoge zuurstofgehalte voor langere tijd behouden blijft.

Dit hoge zuurstofgehalte van het water zou de groei van ziekteverwekkers en biofilms verminderen, de waterkwaliteit verbeteren en de groei bevorderen van organismen die baat hebben bij zuurstof. Ook optimaliseren ze enkele fysische eigenschappen van het water en zorgen ze voor een beter transport van voedingsstoffen naar de plantenwortels.

De Nanoboost Oxygen Finebubble Generator is geschikt voor het oxideren van elk soort water en is bestand tegen een inlaatdruk van 0,05 tot 0,14 MPa. Het apparaat is op afstand te bedienen en kan worden geïntegreerd in verschillende automatiseringssystemen.

Voor meer informatie:
EOD Oy
Joensuunkatu 7, FI-24100
Salo, Finland
Tel: +358 449016222
info@eod.fi 
https://eod.fi/en/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.