Extra bewaking bij geterroriseerde teler Paul

Uitzendbureau Tradiro heeft extra maatregelen genomen bij teler Paul Fransen in de Lier, omdat er 'grote zorgen zijn om zijn veiligheid'. De tuinder is al meerdere malen het doelwit geweest van aanslagen en dreigementen, nadat hij zijn grond aan het uitzendbureau heeft verkocht. Het uitzendbureau wil er een grootschalig migrantencomplex bouwen. Fransen zegt tegen TV West: "Als ik dit van te voren allemaal had geweten, was ik er nooit aan begonnen."

Wie verantwoordelijk is voor de aanslagen, is tot op de dag van vandaag onbekend. "Ze zijn niemand op het spoor", weet de tuinder.

Paul vindt het verzet van omwonenden hypocriet. "De meeste bewoners hebben zelf allemaal een tuinbouwbedrijf gehad met arbeidsmigranten. Die mensen moeten toch ergens wonen? En dit is nu eenmaal de ideale locatie. Het is een onrendabel stuk tuinbouwgrond. Geen buurman kan het gebruiken en het is veel te smal voor een modern tuinbouwbedrijf. Dat heb ik allemaal onderzocht. Waarom zouden we het dan niet op een andere manier nuttig gebruiken?"

Lees hier het hele item bij TV West.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven