Gemiddeld areaal Vlaamse sierteelt stijgt licht in 2021

Op 4,4% van de landbouwbedrijven in Vlaanderen worden siergewassen geteeld. 3% van de Vlaamse bedrijven is een gespecialiseerd sierteeltbedrijf. Het aantal bedrijven met sierteelt blijft de laatste jaren vrij stabiel. De gemiddelde oppervlakte siergewassen per bedrijf is licht stijgend. In 2021 worden er gemiddeld 5,83 ha siergewassen geteeld per bedrijf, zo blijkt uit geüpdatete cijfers van het platform met Landbouwcijfers van het Vlaams Departement Landbouw en Visserij.

In 2021 zijn er 693 gespecialiseerde sierteeltbedrijven met sierteeltgewassen. Gemiddeld wordt er 7,32 ha siergewassen geteeld op de gespecialiseerde sierteeltbedrijven.

Onderstaande figuur geeft de evolutie weer van het aantal bedrijven met sierteelt en de gemiddelde oppervlakte sierteelt per bedrijf. Deze evolutie wordt weergegeven als een index ten opzichte van 2001. De absolute cijfers zijn beschikbaar op het platform.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.