Custommade verpakkingslijn bij Van der Salm Boskoop bespaart 10 medewerkers

Van der Salm Boskoop heeft in samenwerking met Hocuma een op maat gemaakte automatische verpakkingslijn laten installeren specifiek voor het verpakken van planten in dozen. Deze verpakkingslijn levert Salm Boskoop een arbeidsbesparing op van 10 medewerkers. Naast de arbeidsbesparing is het eindresultaat netter dan wanneer het verpakken met de hand wordt uitgevoerd.

Volautomatische omsnoeringsmachine aan het eind van de verpakkingslijn bij Van der Salm Boskoop met daarachter de stapelaar

Meer vraag naar het verpakken in dozen in de sierteelt
Van der Salm Boskoop is eind jaren 80 opgericht als Gebr. van der Salm. Door de jaren heen is de kwekerij gegroeid tot 8 vestigingen in Nederland en 1 in Portugal waarbij het assortiment bestaat uit lavendel, buxus, gaultheria, conica, pinus pinea, ilex en deco fruit.

Vroeger werden in de sierteelt alle producten van de kweker naar klanten toe op karren getransporteerd. Vandaag de dag vragen steeds meer klanten, met name in de retail, om duurzame verpakkingen waarmee het product veilig getransporteerd kan worden zonder te beschadigen. Dit betekent dat veel bloemen en planten in dozen worden verpakt en op pallets worden vervoerd.

Custom made verpakkingslijn in de sierteelt
Bij van der Salm was de vraag om het proces van het dozenopzetten tot het compleet verpakte product op de pallet te automatiseren. Hiervoor is Van der Salm in gesprek geraakt met Hocuma. Hocuma is een bedrijf dat is gespecialiseerd in custommade verpakkings-oplossingen, waarbij de focus ligt op de sierteelt sector.

Het verpakkingsproces werd al met de hand uitgevoerd en Hocuma heeft dit als basis gebruikt voor een automatische verpakkings-oplossing. De oplossing bestaat uit machines die automatisch de dozen vouwen, dicht maken en stapelen op de pallet.

Vervolgens is ervoor gekozen om deze pallet te omsnoeren met hoeklatten door een volautomatische Reisopack omsnoeringsmachine van Steenks Service. Voorheen werd de pallet met plastic tape gewikkeld, maar dat was niet stevig genoeg. De omsnoeringsmachine is door Hocuma in de verpakkingslijn geïntegreerd.

Het resultaat van deze custommade verpakkingslijn voor Van der Salm Boskoop is een arbeidsbesparing van 10 medewerkers. Met het dozenvouwen en dichtmaken worden 6 medewerkers bespaard en met het stapelen en omsnoeren worden ook nog eens 4 medewerkers bespaard. Daarnaast zorgt het automatisch stapelen en omsnoeren voor een veel strakker eindresultaat dan wanneer dit handmatig werd gedaan. Elke pallet is nu recht en stevig waardoor de vrachtwagens makkelijker kunnen worden geladen.

Bekijk in de onderstaande video het eindresultaat van de verpakkingslijn:

Voor meer informatie:
Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
Tel.: +31(0) 174 510 266
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.