Minister Adriaansens van EZK bezoekt glastuinbouwcluster Agriport A7

Hoe heeft een logistiek idee zich kunnen ontwikkelen tot het meest innovatieve en duurzame glastuinbouwgebied van ons land? Wat is de relatie van grootschalige telers van tomaten, paprika’s en komkommers met internationale techbedrijven? Wat is de impact van Agriport A7 voor Nederland, de nationale glastuinbouw en mondiale vraagstukken? Op al deze vragen werd antwoord gegeven tijdens het bezoek van minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK) op maandag 13 maart 2023 aan Agriport A7.


Foto: Fotostudio Natzijl

Ter plekke ging zij in gesprek met diverse ondernemers in de glastuinbouw, vertegenwoordigers van de provincie en van de glastuinbouwsector.

Klimaatneutraal
Locatie voor het werkbezoek van de minister waren tomatenbedrijf AgroCare en paprikabedrijf Rainbow Growers in Middenmeer, waar Eric Schouten, Patrick Grootscholten en Robert Kielstra de minister meenamen voor een rondleiding in de kas en door de verwerkingsruimte. Ondernemers Barry Helderman (Kwekerij Helderman) en Marco Mol (Mol Freesia) waren ook aanwezig. Tijdens het bezoek stonden innovaties en samenwerking op het gebied van circulariteit, digitalisering en duurzaamheid voor een toekomstgerichte glastuinbouw centraal.

Minister Adriaansens: “Met innovatie, onderzoek en samenwerking kan de Nederlandse glastuinbouwsector de strategische wereldpositie behouden en versterken. Daar heeft ook onze economie weer baat bij. En innovatie door deze ondernemers is de weg om verder te verduurzamen en uiteindelijk klimaatneutraal te worden.”


Foto: Fotostudio Natzijl

Vertegenwoordiging glastuinbouw
Het bezoek werd afgesloten met een gesprek met Martin van der Voort van Bejo die de minister meenam in de ontwikkelingen en uitdagingen op gebied van zaadveredeling en de logistieke verbondenheid met de land- en tuinbouwsector.

De glastuinbouwsector was verder vertegenwoordigd door Adri Bom-Lemstra (voorzitter van Glastuinbouw Nederland en Greenports Nederland), Jaap Bond en Anneke van de Kamp (Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen). Gedeputeerde Ilse Zaal (portefeuille tuinbouw en innovatie) was aanwezig namens de provincie Noord-Holland.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.