webinar Erfgoed, 28 maart

Waarborg toekomstige watervoorziening met een watermanagementplan

Om verzekerd te blijven van voldoende en kwalitatief hoogwaardig gietwater, is het zaak om tijdig actie te ondernemen. Ofwel: wees voorbereid. Met het oog daarop organiseert Erfgoed daarom op 28 maart aanstaande een webinar rondom het thema ’What you need for a futureproof water management plan'.’

Het opstellen van een watermanagementplan helpt telers om watervoorziening richting de toekomst te waarborgen. Tijdens het webinar krijgen deelnemers inzicht in de onderdelen die een dergelijk plan moet bevatten en krijgen zij nuttige handvatten aangereikt.

Belangrijke aandachtspunten
Machiel Paans, sales area manager bij ErfGoed: "Het is allereerst zaak om inzichtelijk te maken hoeveel water u als kweker nodig hebt om droge perioden te overbruggen. Vervolgens is het belangrijk om voldoende ruimte vrij te houden voor een bassin of silo’s, zodat u genoeg water kunt opslaan. Het is daarbij van belang om een bassin en silo’s dusdanig te situeren dat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Daarnaast moet de wateropvang voldoen aan de wettelijke eisen qua afmetingen. Verder is het goed om ervoor te zorgen dat het bassin of de silo’s naar de toekomst toe eenvoudig kunnen worden uitgebreid."

Stip op de horizon
Maar ook een stip op de horizon is belangrijk bij het opstellen van een toekomstbestendig watermanagement-plan, vervolgt Machiel. Hij daagt ondernemers graag uit om serieus na te denken over de toekomst. “’Durf eens te dromen’. Dat zeg ik vaak tegen telers wanneer ik met hen in gesprek ga over de toekomstige ontwikkeling van hun bedrijf. Die vraag triggert ondernemers dikwijls om verder te denken, écht na te gaan denken over waar ze heen willen met hun bedrijf en praktische belemmeringen te laten varen.”

Een duidelijke koers helpt ook bij het maken van concrete keuzes. Wilt u naar de toekomst toe investeren in een bepaald type teeltvloer? Pas dan nu al uw leidingwerk hierop aan. Weet u nog niet op welke vloer de keuze gaat vallen? Kies dan voor een grotere persleiding, zodat u alle opties openhoudt. “Op die manier creëer je keuzevrijheid richting de toekomst én kun je mogelijke toekomstige kosten voorkomen.”

"Het is ook essentieel om in het ontwikkeltraject van uw bedrijf rekening te houden met wet- en regelgeving die er mogelijk aan gaat komen. Wordt ontsmetting in de toekomst wellicht verplicht, houd dan in uw watertechnische ruimte plaats vrij voor een ontsmetter. Dit kost nu misschien iets meer, maar dit geld verdient u in een latere fase terug."

Aanmelden
Weten hoe u uw gietwatervoorziening kunt waarborgen richting de toekomst? Meld u hier aan voor het webinar ’What you need for a futureproof water management plan'. Het webinar start op dinsdag 28 maart om 16.00 uur. Jack Ford zal de presentatie in het Engels geven.

Voor meer informatie:
ErfGoed
Bredeweg 59
2751 GH Moerkapelle
www.erfgoed.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.