Lara Ramaekers gaat biopesticideteam Biobest leiden

Dr. Lara Ramaekers gaat de nieuwe functie van Business Development Director Biopesticides bij Biobest bekleden.

Lara komt van UPL - de in Mumbai gevestigde wereldwijde leverancier van duurzame landbouwtechnologieën en -diensten, waar ze hoofd van de Global Biocontrol Portfolio was. Daarvoor werkte ze voor Arysta LifeSciences, een wereldwijde leverancier van gewasbescherming en life science producten, die in 2019 door UPL werd overgenomen.

Biobest ziet in biopesticiden, afkomstig van planten, bacteriën en andere microben, een belangrijke groeimarkt en een essentieel onderdeel van residuvrije gewasproductie. 

"Terwijl we ons programma van overnames voortzetten, zullen we strategische partnerschappen aangaan met belangrijke bedrijven in onze sector en met baanbrekende R&D-bedrijven die vooroplopen op het gebied van nieuwe biopesticidetechnologieën en innovaties", zegt ze.

"Als gevestigde leider en innovator op het gebied van wereldwijde IPM en gewasbestuiving heeft de Biobest Group nu ook zijn zinnen gezet op het marktleiderschap in biopesticiden voor de glastuinbouwsector. Met onze hoogopgeleide IPM-technische teams die al nauw samenwerken met telers van bedekte groenten-, fruit-, sier- en medicinale cannabisgewassen wereldwijd, heeft de Biobest Group de juiste uitgangspositie om dit doel te bereiken.”

“De Biobest Group onderhoudt een nauwe band met haar telers. Voor mij was dat een belangrijke reden om hier te komen werken. Het team zet zich gepassioneerd in voor een duurzame landbouw en werkt daarbij rechtstreeks samen met de telers. Doordat Biobest de eindgebruiker zo koestert, kan ze optimaal inspelen op de behoeften van haar klanten."

Voor haar doctoraat in microbiële inoculanten van bonen bestudeerde Lara N-fixerende bacteriën Rhizobium en Azospirillum aan de universiteit van Leuven (België). Studies die haar naar het Internationaal Centrum voor Tropische Landbouw (CIAT) in Colombia en het Keniaans Landbouw- en Veeteeltonderzoeksinstituut (KARI) brachten. De afgelopen zes jaar was zij voorzitter van de beroepsgroep voor natuurlijke stoffen van de International Biocontrol Manufacturers' Association (IBMA).

Voor meer informatie:
Biobest Group
info@biobestgroup.com 
www.biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.