Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Praktijkvoorbeeld Bloembollengroothandel: De Jong Lelies

Hoe ga je om met een ouder wordend personeelsbestand?

De Jong Lelies uit Andijk is een bedrijf uit de bloembollengroothandel dat gebruik heeft gemaakt van het gratis begeleidingstraject #Kenniskracht. Bij de Jong Lelies is de helft van de werknemers in het bedrijf 50+. Dit is een doelgroep die fysiek wat achteruit gaat. Hoe kunnen deze medewerkers vitaal blijven? En hoe borg je kennis wanneer er veel uitval is van oudere medewerkers?

De Jong Lelies heeft samen met #Kenniskracht een plan van aanpak op maat gemaakt en verschillende activiteiten opgestart om aan de slag te gaan met de inzetbaarheid van hun medewerkers. De kunst was om tot een aanpak te komen die aansloot waar het bedrijf nu staat. En dat is gelukt;

“Ik miste dat duwtje in de rug, daar heeft deze pilot wel echt mee geholpen. We hebben twee dingen gedaan, we hebben een presentatie georganiseerd waarin de seniorenregeling en een stukje pensioenadvies is besproken. Daarnaast hebben we een drijfveren workshop gedaan. We zijn hier erg mee geholpen en nu is het aan ons om daar een bepaalde visie in te ontwikkelen, dat wordt onze taak de komende periode.”

Voor meer informatie, kijk hier op de website van #kenniskracht


#kenniskracht is een initiatief van sociale partners en wordt mede mogelijk gemaakt door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Dit is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen. Het fonds draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago & instroom van veiligheid & gezondheid. Vanuit Colland Arbeidsmarkt wordt een veelheid aan projecten en activiteiten gefinancierd gericht op het stimuleren van een gezonde en toekomstbestendig arbeidsmarkt in de agrarische en groene sectoren.

Publicatiedatum: