OZ-Hami en Zentoo halen geld op voor Ethiopische NGO Mela for Her

Met de verkoop van de speciale #FlowersForHer mix hebben bloemenexporteur OZ-Hami en chrysantencoöperatie Zentoo, met steun van Dutch Flower Foundation, een bedrag opgehaald van €5.500 voor Mela For Her. De Ethiopische NGO Mela for Her is een organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten in Ethiopië door herbruikbare menstruatiepakketten aan te bieden aan meisjes en vrouwen.

V.l.n.r. Reinier Haasnoot (Manager New Business & Marketing bij OZ-Hami), Ronald van den Berg (Accountmanager bij Zentoo) en Martin Vingerling (Dutch Flower Foundation)

Samen in actie rondom Vrouwendag
Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en spreken we onze solidariteit uit voor vrouwenrechten en gelijkheid. Traditiegetrouw wordt dit gevierd met bloemen, waaronder veel chrysanten, en dit betekent dus een drukke periode voor zowel OZ-Hami als Zentoo. Hoewel de chrysanten door Zentoo in Nederland worden gekweekt, ligt de oorsprong van de bloem o.a. in Ethiopië. Hoewel vrouwen en meisjes op de productielocaties toegang hebben tot goede voorzieningen, geldt dit helaas niet overal in de rest van het land. Mela For Her zet zich dagelijks hiervoor in door een heel praktisch probleem aan te pakken dat nog steeds in Afrika bestaat: een gebrek aan betaalbare menstruatieproducten.

Mela For Her helpt vrouwen en meisjes
Voor veel vrouwen in Afrika is de menstruatie een groot ongemak en zelfs een taboe. Het kan een belemmering vormen voor onderwijs, gezondheid, zelfrespect en mensenrechten. Voor velen betekent het begin van de menstruatie zelfs een verlies van dagen op school of werk. Door menstruatieproducten te verstrekken en voorlichting te geven, zet Mela For Her meisjes en vrouwen terug in hun kracht zodat zij gewoon naar school en werk kunnen blijven gaan. Door deze actie van OZ-Hami, Zentoo en Dutch Flower Foundation kunnen we 1.600 vrouwen voorzien van een menstruatiepakket. “Een mooie samenwerking en prachtig initiatief om samen de gedachte van Vrouwendag écht handen en voeten te geven” volgens Reinier Haasnoot, Manager Marketing & New Business bij OZ-Hami.

bron: DFG


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.