Twee mijlpalen in bloemen per zeevracht voor Dutch Flower Group

Dutch Flower Group (DFG) is al vele jaren actief met het vervoeren van bloemen per zeecontainer vanuit haar kwekers in onder andere Colombia en Kenia. Al in 2008 zijn DFG-bedrijven gestart met het opbouwen van een commerciële route vanuit Colombia naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland en andere bestemmingen. Ook op de vaarroute vanuit Kenia heeft DFG inmiddels veel expertise opgebouwd met diverse variëteiten van bloemen.

In de ontwikkelingen op het gebied van het vervoeren van bloemen via zeevracht hebben de DFG-bedrijven afgelopen week twee mijlpalen gevierd.

10.000ste container van kweker Flores el Capiro uit Colombia
Met supplier Capiro werken de DFG-bedrijven al jaren aan het vervoeren van onder andere chrysanten en alstroemeria’s per zeecontainer. Afgelopen week kwam de 10.000ste container vanuit Capiro aan in Nederland, vol met producten voor klanten van de diverse DFG-bedrijven zoals SuperFlora, JZ Flowers en The Floral Connection. De container had voor deze speciale gelegenheid een opvallend uiterlijk gekregen. Het inkoopteam van The Floral Connection nam de container namens de DFG-bedrijven in ontvangst en zoals verwacht waren de bloemen opnieuw van hoge kwaliteit.

Eerste ‘deur tot deur’ container vanuit Nini Flowers in Kenia
DFG vervoert al jaren 4 tot 7 zeecontainers met bloemen per week van diverse partners uit Kenia. DFG participeert sinds 1 januari 2023 in Nini Herburg Roses en afgelopen week kwam de eerste container aan in Nederland die op de kwekerij zelf van Nini Flowers in Kenia is geladen. Hierbij is de volledig geconditioneerde keten vanaf de kwekerij tot aan de klant een feit. Bij de aankomst van de container in Aalsmeer, waren Patrick van der Weg en Peter van Wijk van Nini Flowers aanwezig met Harry Brockhoff en Marcel Zandvliet van DFG. Samen met betrokken collega’s die hebben gewerkt aan het mogelijk maken van deze mijlpaal namen ze de container feestelijk in ontvangst.

 

Voor meer informatie:
Dutch Flower Group
info@dfg.nl
https://dfg.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.