Mkb-bedrijven in 2022 weer geholpen met internationaliseren

Trade and Innovate NL, het netwerk dat het Nederlandse mkb begeleidt op internationale markten, heeft haar jaarverslag over 2022 uitgegeven. Agrofood en energie zijn twee van de drie sectoren waarin men het meest actief is, blijkt daaruit.


Klik hier voor vergroting

Het TINL-netwerk organiseerde naast trainingen en programma’s weer handelsmissies, fysieke bijeenkomsten en maatwerkgesprekken in binnen- en buitenland. Ook organiseerde men, in navolging op corona, online evenementen.

LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg, helpt WolkyTolky met internationaliseren. WolkyTolky is een weerstation voor iedere agrariër. Of het nu een fruitteler, boomkweker, tuinbouwer, akkerbouwer, of bollenkweker is. WolkyTolky is ingericht als een ‘cloud based’ klantspecifiek weerstation om online weergegevens bij te houden - om de teler te ondersteunen en opbrengst te maximaliseren. CEO Luc Verkoelen: “Als jong bedrijf is het fijn om mee te kunnen liften op het netwerk dat LIOF ons kan bieden om zo externe markten te betreden en in contact te komen met partijen die we niet op ons netvlies hadden. Zo kunnen wij ons nog meer focussen op het doorontwikkelen van ons platform, ons product en zo bijdragen aan een gezondere en meer duurzame teelt en kweek.” 

Bekijk het hele jaarverslag hier, met daarin ook bovenstaande afbeelding in het groot.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven