Glastuinbouwgebied Het Grootslag heeft klimaatdoel 2030 al gehaald

Glastuinbouwgebied Het Grootslag heeft als eerste glastuinbouw-gebied in Nederland de klimaatdoelstellingen voor 2030 nu al behaald. Dat is een vaststelling uit de door Greenport Noord-Holland Noord en ECW Energy opgestelde 'Gebiedsvisie Energie Het Grootslag'.

De gebiedsvisie beschrijft hoe het glastuinbouwcluster Het Grootslag in de gemeente Medemblik ervoor staat op energiegebied, welke inspanningen de afgelopen jaren al zijn geleverd (o.a. aanleg warmtenet met duurzame bronnen) en welke stappen nog genomen worden richting 2030. De landelijke doelstelling is dat Het Grootslag in 2040 volledig klimaatneutraal moet zijn. 

Volgende stap
Op 13 maart wordt de Gebiedsvisie Energie Het Grootslag overhandigd aan Harry Nederpelt, wethouder Economische Zaken bij de gemeente Medemblik. Ilse Zaal (voorzitter Stuurgroep Greenport NHN en Gedeputeerde Provincie Noord-Holland) en Robert Kielstra (directeur ECW Energy) overhandigen het document.

De volgende stap is de vertaalslag van de gebiedsvisie naar concrete uitvoering. De betrokken partijen verkennen momenteel op welke wijze en in welke vorm deze stap gezet kan worden. Hierbij wordt ook gekeken naar hoe de andere glastuinbouwgebieden in Noord-Holland Noord (Alton en Agriport) dit oppakken.

In 2021 werd het laatste kavel in het gebied verkocht. Daarmee werd de ontwikkeling en realisatie van het glastuinbouwgebied in West-Friesland afgerond

Bron: Greenport Noord-Holland Noord


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.