David Luijendijk in Binnenstebuiten:

"Hoe meer diversiteit, hoe beter, stabieler en makkelijker"

Biodynamisch tuinder David Luijendijk deelde afgelopen zaterdag bomen uit. Daar wilde Alain Caron meer van weten, dus ging de culinair expert in de vrijdaguitzending van het tv-programma Binnenstebuiten op bezoek in Roelofarendsveen. De tuinder legt uit dat de bomen straks weer plaats maken voor selderij, sla of groenbemester.

Ondertussen groeit in de koude kas de winterpostelein welig. Verder groeit er in de winter ook snijbiet en veldsla. David vertelt over de wisselwerking in de teelt van de diverse gewassen. "Hoe meer diversiteit, hoe beter, stabieler en makkelijker." De kas staat op vruchtbare veengrond, maar de vruchtbaarheid is ook te danken aan de teeltrotatie. "De wortels van de tomaatjes blijven hier achter. Dat is voeding voor de bacteriën en schimmels die in de bodem leven. Die voedingsstoffen zijn weer opneembaar voor de volgende plant."

Klik hier om het fragment terug te kijken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.