Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floréac gaat leveranciers actief helpen aan certificering

Op instigatie van het Belgische handelsconsortium Floréac komen twee nieuwe vertegenwoordigers van MPS, Bart Kersschot en Catarina Tojal, de leveranciers 'begeleiden bij de certificering'. Dit doet men om 'iedereen aan boord te krijgen richting een 90% verantwoorde productie en handel' .

Inkoper Francis De Mol, samen met Bart Kersschot en Caterina Tojal. Bart en Caterina zijn eigenaren van BedrijfsKracht, een adviesbureau voor de groensector.

"90% verantwoorde productie en handel. Minimum, daar ligt voortaan voor ons de lat", zo staat te lezen op de website. "Om alles meetbaar en controleerbaar te maken is er met de sustainable sourcing scan een meetinstrument ontwikkeld dat een aantal certificaten groepeert. Dit meetinstrument wordt ons kompas voor onze leverancierskeuzes in de toekomst. Om deze doelstelling te halen is de samenwerking met MPS om kwekers te begeleiden in het certificeringsproces onmisbaar."

Floréac, dat veel tuincentra en bouwmarkten belevert, heeft naar eigen zeggen een voortrekkersrol die het met deze stap nog meer op zich wil nemen. "Wij willen naar die 90% duurzame inkoop en we zullen hier in de toekomst ook onze leverancierskeuze op baseren."  Bovendien zegt men 'geen andere keuze te hebben' en verwijst men daarbij naar Nederland, 'waar de sierteelt vandaag aan bijna 90% verantwoorde productie en handel zit. Ook wij moeten die richting uit.'

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: