Hans van Cleef, Publieke Zaken:

"Zo bedrijfsspecifiek en gericht mogelijk up-to-date op energiegebied"

Tholen - Energiemarkten domineren dagelijks het nieuws en met het oog op geopolitieke ontwikkelingen, de energietransitie en alle investeringen die dat met zich meebrengt zal dat voorlopig wel zo blijven. Om al deze ontwikkelingen echter voor zover als mogelijk te duiden en mee te nemen in de eigen bedrijfsvoering is nog een hele opgave.

Een partij die wat dat betreft bij kan springen is het marktonderzoeks-team Energy Research & Strategy van Publieke Zaken, dat energie-specialist Hans van Cleeft onlangs heeft opgezet. Hans, met een jarenlange achtergrond als marktspecialist bij ABN AMRO, is zogezegd goed ingevoerd in de materie. Middels uitgebreide marktupdates, duiding en het maken van inschattingen voor wat betreft de kansen en risico’s voor de komende periode kunnen zij ondernemers bijstaan met raad en daad.

Publieke Zaken (PZ) is opgericht door voormalig Kamerlid voor de VVD René Leegte en beoogt het bedrijfsleven en de overheid met elkaar te verbinden op het vlak van de energietransitie. Dit, zo vertelt Hans, doet PZ allereerst door de politieke ontwikkelingen in Den Haag uitvoerig te monitoren. “Zo verslaan we relevante politieke debatten, duiden we brieven van de ministeries en houden we procedures in de gaten. Op deze manier krijgen bedrijven op het juiste moment de juiste informatie. Deze monitoring maken we zo bedrijfsspecifiek en gericht mogelijk.”

Uiteraard heeft de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, en überhaupt de ontwikkelingen op de wereldwijde olie en gasmarkt, invloed op de prijzen. Daarnaast speelt de energietransitie, die als een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen hele sectoren in beweging zet. Wat de huidige én toekomstige energieprijzen beïnvloedt wordt dan ook mede bepaald door investeringen van nu in de verschillende energiebronnen (steeds minder investeringen in fossiele brandstoffen, steeds meer in duurzaam), en ook de invloed van het steeds groter wordende percentage aan duurzame energie heeft zijn weerslag.

Vooral op het niveau van branche of sector kan PZ, waarachter een hele club adviseurs en specialisten schuil gaat, als geen ander met bedrijven om tafel om kansen en risico’s te identificeren en samen tot acties te komen. “Is dit bijvoorbeeld een goed moment om een werkbezoek met de minister voor Klimaat en Energie te organiseren, of zouden we via de Tweede Kamer schriftelijke vragen kunnen opstellen? We hebben veel ervaring met bedrijven en brancheverenigingen in de energie-intensieve sector, evenals met bedrijven die daarbij te maken hebben met de uitdagingen van de land- en tuinbouwtransitie.”

Publieke Zaken Energy Research & Strategy tot slot focust zich specifiek op de ontwikkelingen op de internationale energiemarkten. Deze wordt voortdurend gemonitord en geanalyseerd, wat zich o.a. vertaalt in maandelijkse Marktupdates. “Iedere maand maken we een update over de elektriciteitsmarkt (inclusief de EU ETS CO2-prijzen), de olie- en gasmarkten en een thema-rapport over de energietransitie, zowel in het Nederlands als in het Engels. Daarnaast ontvangen bedrijven een tussentijdse update indien de marktomstandigheden significant wijzigen. Ook kunnen we deze ontwikkelingen toelichten via webinars en/of lezingen.”

Voor meer informatie bekijkt u hier de brochure of neemt u contact op met Hans van Cleef: hans.vancleef@publiekezaken.eu 

www.publiekezaken.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.