Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herregistratie kwekersrechten Verenigd Koninkrijk

EU-kwekersrechten hebben gelding op het hele EU-grondgebied. Door Brexit valt het Verenigd Koninkrijk sinds enige tijd formeel buiten deze zone. Als gevolg van de zogenoemde Withdrawal Agreement zijn EU-kwekersrechten tot nu toe zonder meer in het VK geldig geweest. Dit gaat veranderen vanaf 1 januari 2024.

Vanaf die datum zullen de aanvullende eisen, die gesteld worden aan het verkrijgen van een VK-kwekersrecht, ook gelden voor eerder verleende EU-kwekersrechten. Houders van EU-kwekersrechten zijn hierover, als het goed is, al direct geïnformeerd door de Britse autoriteiten (Animal and Plant Health Agency, APHA).

  1. EU-kwekersrechten waarvoor niet voldaan wordt aan deze eisen kunnen per 1 januari 2024 ongeldig verklaard worden. Als u dit wilt voorkomen, dan is het belangrijk om bij APHA het volgende te melden:
     Een bevestiging dat u houder bent van een EU-kwekersrecht, en een specificatie van welke rechten u wenst over te zetten;
  2. Een adres in het VK van u of een namens u handelend agent;
  3. Als de houder van het over te zetten EU-recht sinds 31 december 2020 is veranderd, dan wil APHA hier ook documentatie over ontvangen.

Meer informatie over deze procedure en de benodigde documentatie kunt u vinden in het bericht dat u als het goed is eerder heeft ontvangen van APHA. Als u deze informatie vóór 17 maart a.s. met hen deelt dan kan uw recht in april of mei in de Britse Gazette worden overgenomen.

bron: Plantum

Publicatiedatum: