FPC balkon- en terrasplanten ontdekt Spaanse passie voor telen

De FloraHolland Product Commissie (FPC) balkon- en terrasplanten reisde begin januari met negen kuipplantenkwekers af naar Spanje voor een tweedaags marktbezoek. Het doel: een beter beeld krijgen van de ontwikkelingen in Spanje.

Spanje is een productiegebied waar veel ‘mediterrane’ sierteeltproducten vandaan komen, waaronder veel kuipplanten. De wens van de FPC balkon- en terrasplanten was om een beter beeld te krijgen van de ontwikkelingen in de productiegebieden Almeria en Valencia, waar veel Spaanse kwekers actief zijn.

Kennisuitwisseling
In Spanje werden de kwekers ontvangen door een lokale gids die het gebied en de lokale kwekers goed kent. Dit zorgde ervoor dat ze echt een kijkje in de keuken mochten nemen. In een tijdsbestek van twee dagen werden twaalf bedrijven bezocht. Tijdens deze bezoeken ging het veel over de kansen en uitdagingen van het telen van producten in Spanje. Ook vond er kennisuitwisseling plaats tussen de kwekers. De passie voor het telen van kwalitatief mooie sierteeltproducten kwam echt naar boven. Het was mooi om te zien dat er wezenlijke verschillen waren tussen de twee productiegebieden met ieder zijn kansen en uitdagen.

Productmanager en mede-organisator Tim van der Kooi van Royal FloraHolland: “Dit was het eerste marktbezoek van 2023. Een zeer succesvol marktbezoek wat veel kennis en inzichten heeft opgeleverd. Ook hebben de leden van de FPC elkaar beter leren kennen.”

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.