Watergekoelde LED-armaturen behalen output van 4730 µmol/s

Oreon introduceerde onlangs tijdens de beurzen de nieuwe ‘Monarch High Efficiency’. Men zegt daarmee opnieuw een stap te zetten in de combinatie van licht output en energieefficiency. De nieuwste generatie van de Monarch heeft een output van 4730 µmol/s bij een efficiency van 3,8 µmol/J. Bij 50% dimmen stijgt de efficiency zelfs tot 4,0 µmol/J. Daarnaast maken ook alle andere Oreon armaturen een flinke stap vooruit, zegt CTO Twan Mennink.

“Als gevolg van de steeds hoger wordende energieprijzen wordt energie-efficiency steeds belangrijker. Met onze verlichting hebben we altijd vooropgelopen. Al 15 jaar leveren de Oreon armaturen naast de hoogste output ook de hoogste efficiency. Dat komt door het gebruik van de beste leds in combinatie met de waterkoeling. De output van leds neemt af als gevolg van hogere temperatuur. Waterkoeling biedt een groot voordeel. De leds blijven altijd koel en leveren daardoor blijvend een hoge lichtopbrengst."

Daarnaast willen telers steeds meer licht, ziet men. "Een hogere intensiteit op hun gewas, maar liever niet meer of grotere armaturen. Dat is een extra voordeel van watergekoelde armaturen. De lichtoutput neemt met bijna 20% toe en het armatuur blijft onverminderd klein (en licht). Het design voldoet nog steeds; wat goed is, hoef je niet te veranderen”, aldus Mennink.

Het gevolg van de gestegen lichtoutput samen met de hoge efficiency, is dat je minder uren hoeft te belichten of veel minder lampen hoeft te installeren.

Een bijkomend voordeel is de flexibiliteit van de LED-armaturen. Door middel van het Oreon LED Control Center is iedere lamp individueel of per groep aan te sturen. "Telers realiseren door deze mogelijkheden direct enorme besparingen. Zij belichten uitsluitend wanneer het nodig is en geven in combinatie met zonlicht een constante hoeveelheid licht. Daarnaast vermijden zij de momenten op de dag met hoge energieprijzen. Eén en ander leidt tot een zeer efficiënte belichtingsinstallatie met geweldige resultaten."

Met de stijging van de energieprijzen willen steeds meer telers de energie, die niet direct in licht wordt omgezet, hergebruiken. Hoe efficiënt een armatuur ook is, er wordt altijd ca. 30% omgezet in warmte. "Die warmte kun je vernietigen door ramen open te zetten of te hergebruiken op plekken waar deze het meeste nodig is. Doe je dat, dan ben je helemaal duurzaam bezig. De komende jaren zullen steeds meer telers hiertoe overgaan omdat men meer en meer optimaal gebruik wil maken van tegen hoge prijzen ingekochte energie."

 

Voor meer informatie:
Oreon
Lorentzlaan 6
3401 MX IJsselstein
+31 (0)30 760 0660
info@oreon-led.com
www.oreon-led.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.