Geslaagde Matthiolamiddag bij Florensis Cut Flowers

Florensis Cut Flowers in Rijsenhout organiseerde 22 februari een informatiemiddag voor Matthiolakwekers. Onder het genot van een kop koffie en een gevulde koek werden de aanwezigen bijgepraat over een aantal actualiteiten rondom het product Matthiola en de stand van zaken bij Florensis.

Gerard Gardien van Royal FloraHolland gaf een toelichting over de promotie van seizoensbloemen (www.365dagenbloemen.nl) waar Matthiola ook onder valt. Tevens gaf hij een inkijk in de aanvoerontwikkelingen bij de veiling en de afzetmarkten voor Matthiola.

Rene Corsten van Delphy praatte de aanwezigen bij over de preventie en bestrijding van valse meeldauw. Een mooi inzicht om de plant ten eerste weerbaarder te maken en met wat hulpmiddelen een eventuele aantasting alsnog te beperken. Tot slot werd nog even stilgestaan bij de diverse gewasbeschermingsmiddelen en de juiste inzet daarvan tegen valse meeldauw.

Vanuit Florensis gaven Daniel Jonker (Manager Sales & Product Management) en Roy van Heesch (Manager Operations) een update over de stand van zaken bij Florensis Cut Flowers op het gebied van verkoop, teeltmaatregelen en toekomstplannen. Dit werd vervolgd met een open discussie over nieuw assortiment zoals de recent geïntroduceerde Stox-serie van Evanthia.

Tijdens het afsluitende buffet was er alle gelegenheid om bij te praten met elkaar of om nog wat dieper op de materie in te gaan met een van de sprekers. 

Voor meer informatie:
Florensis
florensis@florensis.com
www.florensis.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.