Enova overgenomen door softwaregroep

Enova is onderdeel geworden van Vitec Software Group. Op 23 februari is het bedrijf, actief in energiemanagement voor onder meer de glastuinbouw, overgenomen. Vitec heeft door heel Europa kantoren, waaronder in Nederland in Boxtel en Delft. Met de overname komt daar Capelle aan den IJssel, waar Enova gevestigd is, bij.

Enova, goed voor een netto-omzet van gemiddeld 28 miljoen euro in 2021 en 2022, heeft meer dan 250 klanten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

"Vitec heeft een sterke positie en beschikt over brede expertise op het gebied van vertical market software en heeft veel verstand van energieprognoses en optimalisatiedomeinen", zegt John Kruijt, CEO van Enova. “Als bedrijf geloven we dat het essentieel is om een eigenaar voor de lange termijn te hebben die toegewijd is aan het stimuleren van onze groei en ontwikkeling. Met Vitec heb ik er alle vertrouwen in dat we kunnen blijven voortbouwen op onze prestaties en het aanbod van Enova kunnen verbeteren, in het voordeel van onze klanten en medewerkers, zowel nu als in de toekomst.”

"Enova is een innovatieve leverancier van energieoplossingen met een grote kennis van de behoeften en flexibiliteit van zijn klanten", zegt Olle Backman, CEO van Vitec Software Group. "Met deze kennis heeft Enova een virtuele energiecentrale kunnen bouwen die onafhankelijke netbalanceringsdiensten biedt aan de netbeheerders op basis van de flexibele capaciteit van zijn klanten, die een aantrekkelijke toegevoegde waarde bieden”, zegt Olle Backman, CEO van Vitec Software Group. Energieprognoses en -optimalisatie zijn al vanaf het begin onderdeel van het aanbod van Vitec.

Voor meer informatie:
Enova
info@enova.nl 
www.enova.nl 

Vitec Software Group
www.vitecsoftware.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.