Geen faillissementsgolf, maar noodkreet glastuinbouw was terecht

Bij het ingaan van de winter klonk de noodkreet dat bijna een derde van de glastuinbouwondernemers in de liquiditeitsproblemen zat of daar op korte termijn in terecht dreigde te komen als gevolg van de aanhoudende hoge gas- en elektriciteitsprijzen. Een faillissementsgolf dreigde, maar die kwam er uiteindelijk niet.

Voorlopig in ieder geval. De WOS vroeg Jacco Vooijs van Glastuinbouw Westland en Arne Bac van de Rabobank of de paniek voorbij is en of het toch geen 'storm in een glas water' is geweest? 'Nee', zeggen zei, want inmiddels is de situatie flink anders met lagere energieprijzen. 

Grote hulp uit Den Haag kwam er, ondanks de noodkreten (ook al in het voorjaar van 2022), niet echt. Tomatenteler Tom Zwinkels van Bryte zegt bij de WOS dat, los van duurzame investeringen die telers massaal deden, vooral het uitzetten van de lampen 'echt het verschil maakt'. 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.