Realtime inzicht in wateropname en verdamping plant met nieuw systeem

Priva introduceert een nieuw irrigatiemeetsysteem dat realtime inzicht geeft in de wateropname en verdamping van planten. Priva Irrigation Measurement stelt telers in staat hun irrigatiestrategie te optimaliseren om de opbrengst en de gewaskwaliteit te verhogen en tegelijkertijd efficiënter gebruik te maken van water en meststoffen.

Bij de ontwikkeling van Priva Irrigation Measurement heeft Priva haar jarenlange expertise in slim watermanagement en sensortechnologie gecombineerd tot een geheel nieuwe irrigatiemeetoplossing. Door continu het gewicht van de plant, de hoeveelheid drainwater, het nutriëntengehalte (EC) en de zuurgraad (optioneel) te meten, geeft Priva Irrigation Measurement de teler maximale controle over de watercyclus en waardevolle realtime inzichten in de gezondheid en ontwikkeling van het gewas. 

Nauwkeurigheid en timing verbeteren
Een hogere nauwkeurigheid en betere timing van de watergift zal de productie en kwaliteit van het gewas verhogen en reduceert tegelijkertijd het gebruik van hulpbronnen zoals meststoffen en water. Een optimale balans tussen zuurstof- en vochtgehalte in het substraat resulteert in een gezonde wortelontwikkeling. Priva Irrigation Measurement kan worden uitgerust met een pH-sensor (optioneel). Dankzij een stabiele pH-waarde in de wortelomgeving, is de opname van essentiële voedingsstoffen door de plant beter.

Naadloze integratie
Priva Irrigation Measurement sluit naadloos aan op Priva Moisture Balance Module/Root Optimizer. De verbeterde meetnauwkeurigheid en eenvoudige installatie maken uitbreiding van de Priva Connext of Compact CC procescomputers met deze regelmodules aantrekkelijker, volgens Priva, omdat het watergiftsysteem van de teler 'nog slimmer, veiliger en duurzamer wordt.' 

Telers kunnen alle metingen overzichtelijk bekijken in Priva Operator, de online-applicatie waarmee zij vanaf elk smart device realtime toegang heeft tot de kasgegevens en instellingen. Via een cloud verbinding heeft de teler 24/7 inzicht in metingen en zijn gegevens veilig opgeslagen.

Eenvoudig te installeren en onderhouden
Speciaal ontwikkelde installatie- en onderhoudssoftware van Priva helpt installatiepartners via visualisaties en stap-voor-stap handleidingen om Priva Irrigation Measurement op een soepele manier operationeel te krijgen, met minimale downtime.

Zowel Priva Irrigation Measurement als Priva's nieuwe Weerstation maken gebruik van onderhoudsarme en betrouwbare state-of-the-art sensorsystemen en bieden betrouwbare en toekomstbestendige monitoringoplossingen voor het succesvol telen van een gewas.

 

Voor meer informatie:
Priva Horticulture Group B.V.
Zijlweg 3
2678 LC De Lier
frontoffice.agro@priva.com
www.priva.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.