Van Schie en Koen Pack 10 jaar samen door een deur

Deze maand is het precies tien jaar geleden dat Van Schie uit Honselersdijk de eerste order vellen van Koen Pack geleverd kreeg, reden voor de toeleverancier om eens te komen buurten en de kweker in het zonnetje te zetten.


Michel van Kester en Ruud Jonkheer, account manager bij Koen Pack

"Van Schie teelt op 5 ha potlelies en potchrysanten, die," zo vertelt verkoper Michel van Kester, "de hele wereld overgaan. Op het bedrijf gaan de bollen na twee weken koeling 12-14 weken de kas in, waarna de potlelies kunnen worden verkocht."

De lelie
De vorm, de verscheidenheid aan kleuren en de zoete geur maakt de lelie populair bij de consument. Van Schie kweekt de lelie in eerste instantie op in een kweekpot van 13, 17 en 19 cm. Afhankelijk van de tijd van het jaar wordt er een vel en/of decoratieve tas toegevoegd om de verkoopprijs te stuwen en meer waarde aan de keten te bieden. “Was het eerste vel hard roze van kleur, tegenwoordig zijn het meer de pastelkleuren die de boventoon voeren”, zegt Michel.

Bijna vier jaar geleden kwam Anja van der Kaaij van PRO-Form met het idee om voor de lelie P17 en P19 een draagtas en bijbehorende vellen te ontwikkelen. Anja, die voor van Schie maatwerk levert op het gebied van toegevoegde waarde, nam contact op met Koen Pack en in samenwerking met de Product Development afdeling werd een  commercieel product in de markt gezet.

Na een aantal succesvolle jaren was het tijd voor een ‘upgrade’ en de nieuwe tassen en vellen liggen inmiddels in de winkel. Er is nu ook een draagtas voor de P13 bijgekomen.

Het succes van de draagtas resulteerde ook in een kerstvariant die afgelopen jaar voor het eerst leverbaar was. “Alle voorraad is nagenoeg uitverkocht, dus dit gaan we zeker continueren”, aldus Michel.

Chrysant
Naast potlelies is het bedrijf sinds 2018 ook gestart met de teelt van potchrysanten in P13. Hiermee hebben zij een succesvolle tweede teelt die naadloos past in het geautomatiseerde productieproces. De planten worden onder andere uitgeleverd met een nonwoven doekje.

Voor meer informatie:
Koen Pack
De Loetenweg 8
1187WB Amstelveen
Tel.: +31 (0)20 545 2470
sales@koenpack.com
www.koenpack.com

Van Schie
Molenbroeklaan 8
2675 LH Honselersdijk
Tel.: +31 (0)174 628183
info@schie.eu
www.schie.eu


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.