Leerlingen Vakcollege Thamen op bezoek bij Royal FloraHolland en Van Klaveren Hortensia

Hoe gaat het bedrijf om met duurzaamheid? Wat doen ze met sociale media? Met deze vragen gingen dertig leerlingen van Vakcollege Thamen op maandag 20 februari aan de slag bij bloemenveiling Royal FloraHolland in Aalsmeer en kwekerij Van Klaveren Hortensia in De Kwakel.

Dit bezoek is onderdeel van de jaarlijkse projectweek van Vakcollege Thamen, een school voor vmbo basis, vmbo kader en mavo+ in Uithoorn en omgeving. Tijdens deze week bezoeken tweedeklassers bedrijven in de regio, waaronder de tuinbouw, en maken kennis met vakken als natuur, logistiek, transport, taal, rekenen, techniek en dienstverlening.

Volgens projectleider en docent praktische vakken Monique ten Hoedt en Manon van Scheppingen, docent biologie en decaan bij Vakcollege Thamen, zijn deze bedrijfsbezoeken goud waard. “Wij zien dat de leerlingen door bedrijfsbezoeken waardevolle ervaringen opdoen die helpen bij het maken van de juiste keuzes tijdens hun schoolloopbaan. Ze leren wat wel en niet bij ze past, en dit zorgt voor meer motivatie en een doel op school. Het enthousiasme en de drive die wij zien bij de bedrijven kunnen wij in het klaslokaal niet overbrengen.”

Royal FloraHolland en Van Klaveren Hortensia ontvingen allebei vijftien leerlingen die in groepjes aan de slag gingen met een concrete bedrijfsopdracht. Naast een informatieposter over het bedrijf, moesten ze de tuinbouwondernemers ook voorzien van een advies over de gezondheid van hun medewerkers en consumenten, duurzaamheid of sociale media. Dit wordt door de leerlingen verwerkt in een vlog die ze later in de week presenteren aan ouders en collega’s. Ook de deelnemende bedrijven zijn hiervoor uitgenodigd.

Volgens Ard van Klaveren, directeur-eigenaar van Van Klaveren Plants, zijn ze als bedrijf iedere dag bezig bezig met duurzaamheid en biodiversiteit. "Deze onderwerpen doen we als bedrijf én als sector niet uit eigen belang, maar juist voor de omgeving en de maatschappij. Met name van jongeren en studenten willen we graag weten hoe zij daar naar kijken. Zij zijn met deze thema’s opgegroeid en het raakt hen het meest!' Het is altijd een prachtige ervaring om hierover met leerlingen in gesprek te gaan.”

Deze projectweek wordt georganiseerd door Vakcollege Thamen. TechNet Amstel & Venen, een organisatie die jongeren bewust wil maken van de betekenis van techniek voor de samenleving en hen enthousiasmeert voor een baan in de technische sector en Greenport Aalsmeer leggen de verbinding met de (sierteelt)bedrijven waar de leerlingen op bezoek gaan.

Bron & foto’s: Greenport Aalsmeer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.